Naar inhoud
Gemeente Mol

“Verontwaardigd en teleurgesteld door vandalisme StoerToer”

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 27 mei 2020

De leuke beleefwandeling StoerToer aan zorgboerderij De Galbergen werd het slachtoffer van vandalisme. Een aantal wegwijsborden werd doelbewust afgebroken. Het gemeentebestuur is hierover verontwaardigd en dient klacht in bij de politie. Merkte je iets op? Meld het dan zeker bij de politie.

De StoerToer is een beleefwandeling van 3 kilometer voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Ze start en eindigt aan zorgboerderij De Galbergen, met meer dan 15 hindernissen. Wegwijsborden helpen je op weg, maar een aantal is nu dus opzettelijk vernield.

Prachtig initiatief onderuit gehaald

Sinds 4 oktober halen kinderen hun hart op met deze wandeling. Ze is volledig gratis en altijd toegankelijk. Het gemeentebestuur investeerde fors om dat mogelijk te maken. We zijn dan ook zeer verontwaardigd over het vandalisme en dienen klacht in bij de politie. We verwittigen ook de wijkagent zodat die de buurt kan controleren.  

Ideaal tijdens corona

Tijdens de eerste weken van de coronacrisis was de StoerToer een van de weinige speelopties voor kinderen. Zelfs met de heropening van de speelpleintjes blijft het een mooi alternatief. We betreuren het enorm dat vandalen dit leuke plekje toetakelden. In deze tijden roepen we net op tot solidariteit. Vandalisme past absoluut niet in #MooiMol.

Getuigen gezocht

De politie stelde de schade vast en legt een dossier aan. We vragen inwoners die iets opmerkten dit te melden.

Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be