Wil jij als vrijwilliger een handje helpen met de mondmaskers?

woensdag 27 mei 2020

UPDATE

Bedeling mondmaskers: 164 vrijwilligers verzameld na 2 dagen, dankjewel allemaal!

Op woensdagmiddag 27 mei plaatsten we een oproep naar vrijwilligers om ons te ondersteunen bij het samenstellen en bedelen van mondmaskerpakketten. Na amper 2 dagen hadden 250 vrijwilligers zich aangemeld. Omdat we zeker over genoeg mankracht beschikken, sluiten we het formulier af. Al deze vrijwilligers betekenen een bijzonder mooie ondersteuning voor de verenigingen die in de verschillende gehuchten zullen meewerken. Wat zijn wij trots op ons bereidwillig MooiMol!

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be

Het gemeentebestuur zoekt inwoners die als vrijwilliger willen helpen met het huis-aan-huis verdelen van de mondmaskers. Naast vrijwilligers voor het samenstellen van de mondmaskerpakketten hebben we voor het Centrum ook nood aan mensen die de pakketten in de brievenbussen steken. Voor de bedeling in de verschillende gehuchten werken we samen met de verenigingen.

Het samenstellen van een mondmaskerpakket voor elk gezin vraagt heel wat handenarbeid. Afhankelijk van het aantal personen dat op een adres woont, moeten we een pakket samenstellen met het juiste aantal mondmaskers, filterbonnen, een begeleidende brief en een infomagazine. In totaal gaat het voor onze gemeente om meer dan 33.000 mondmaskers en 16.000 pakketten.

Samenstellen en bedelen

De samenstelling van de pakketten en de effectieve bedeling hopen we te kunnen starten in de eerste week van juni. Dit zal gebeuren op verschillende locaties, waaronder in ‘t Getouw. Wie interesse heeft om te helpen, kan zich aanmelden via dit e-formulier. We contacteren elke vrijwilliger voor verdere praktische afspraken.

Meer info: dienst veiligheid, 014 33 07 35, veiligheid@gemeentemol.be