Naar inhoud
Gemeente Mol

Populair bewegingsprogramma #samenbewegen nogmaals herhaald

samenbewegen 2de herhaling
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 26 mei 2020

Ook de afgelopen weken kon het bewegingsprogramma voor senioren #samenbewegen op veel enthousiasme rekenen. Daarom beslisten het gemeentebestuur en RTV om de lessen nogmaals te herhalen. Vanaf 1 juni herbekijk je de lessenreeks. Stem dagelijks af op RTV om 10.30 uur of 15 uur en beweeg 15 à 20 minuten mee met onze sportcoach Marjan Kuppens. De lessen richten zich tot volwassenen en ouderen en kunnen eenvoudig uitgevoerd worden in de huiskamer. Mits wat aanpassingen zijn vele oefeningen ook mee te doen op je stoel!

Voldoende bewegen is enorm belangrijk. Zeker tijdens deze aanhoudende coronacrisis waarin we veel meer thuis zijn dan normaal. Je bent minder vatbaar voor virussen als je fit en gezond bent. Tijdens het programma geeft sportcoach Marjan Kuppens een bewegingssessie van vijftien tot twintig minuutjes. Elke sessie start met een opwarming, gevolgd door oefeningen die je fit en gezond houden. Met #samenbewegen brengen we beweging naar de huiskamer van ouderen die thuis wonen, serviceflatbewoners, maar ook naar de bewoners van de woonzorgcentra in onze regio.

Gebundelde krachten

#samenbewegen kwam tot stand dankzij een intensieve samenwerking tussen de dienst jeugd en sport, de dienst seniorenplus en de Molse seniorenraad. #samenbewegen past binnen ‘Gezonde Gemeente’. Als Gezonde Gemeente engageren we ons om iedereen kansen te bieden en te stimuleren om gezond te leven in een gezonde gemeente, in het bijzonder de meest kwetsbaren zoals risicopatiënten, kankerlotgenoten en andere doelgroepen. Uiteraard was de realisatie onmogelijk zonder de inspanningen van RTV. Zowel het gemeentebestuur als RTV voorzien hiervoor, in samenspraak met LotinCo, de nodige financiële middelen.

Meer info: afdeling jeugd en sport, 014 33 05 10, sportdienst@gemeentemol.be