Naar inhoud
Gemeente Mol

Dag tegen holebi- en transfobie op 17 mei: wij laten regenboogvlag wapperen!

regenboogvlag
vrijdag 15 mei 2020

Van maandag 11 tot en met vrijdag 22 mei wappert de regenboogvlag aan het lokaal dienstencentrum, het Sociaal Huis en De Zwaan. Dit initiatief past in de internationale dag tegen haat ten aanzien van mensen met een andere seksuele geaardheid op zondag 17 mei. Als holebi- en transgendervriendelijke gemeente willen we dit initiatief graag ondersteunen.

Sinds eind jaren zeventig fungeert de regenboogvlag als symbool van de homobeweging. Ze wordt sindsdien onder andere meegevoerd bij talrijke bijeenkomsten van homo's, lesbiennes en andere seksuele minderheden.

Dit jaar is het exact 30 jaar geleden dat homoseksualiteit werd geschrapt uit de lijst van geestesziekten. Rede te meer om trots deze vlag uit te hangen!

De regenboogvlag als symbool
Deze regenboogvlag werd in juni 1978 ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Gilbert Baker uit San Francisco als symbool voor de Gay Pride Parade van dat jaar. De vlag moest een teken zijn van lesbische en homoseksuele trots en tegelijk voor de diversiteit van deze levenswijze. Aan elke kleur werd een betekenis gegeven.

De vlag groeide uit tot een internationaal gekend symbool in de strijd voor gelijkwaardigheid en gelijke rechten. Cavaria en alle Roze Huizen (regenbooghuizen) roepen jaarlijks op om op de ‘International Day Against Homophobia and Transphobia’ de regenboogvlag uit te hangen aan alle openbare gebouwen. Het gemeentebestuur kiest er dan ook voor om op die dag bewust de vlag te laten wapperen als teken van solidariteit.

Meer info:

> dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 59, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be

> Holebifoon, http://holebifoon.be/

> Regenbooghuizen, https://cavaria.be/verenigingen/hetrozehuis