Naar inhoud
Gemeente Mol

Kleine genietmomentjes centraal in zomercampagne ZEN in Mol

donderdag 14 mei 2020

In aanloop naar een ongetwijfeld unieke zomer lanceert het gemeentebestuur de toeristische zomercampagne ZEN in Mol.  Via talrijke initiatieven laten we toeristen, bezoekers uit de eigen streek en onze inwoners volledig coronaproof onze prachtige gemeente ontdekken. Hiervoor werken we nauw samen met onze handelaars, horeca-uitbaters, landbouwers en logiesverstrekkers. Mol – gigantisch in oppervlakte en onovertroffen in unieke landschappen – telt honderden wondermooie plekjes waar je tijdens een fiets- of wandeluitstap helemaal ZEN van wordt.

Vakantie in eigen gemeente, streek of land wordt deze coronazomer noodgedwongen het uitgangspunt voor vele landgenoten. Mol heeft gelukkig alle troeven in huis om volledig coronaproof te genieten van deze zomer.

  • Héél véél ruimte

We hebben héél véél ruimte. Met maar liefst 114,26 km² zijn we tweede grootste van de provincie Antwerpen. We moeten alleen de stad Antwerpen (204,51 km²) laten voorgaan. De stad Antwerpen wordt in het noorden gedomineerd door de gigantische haven, wij hebben onze uitgestrekte groenlandschappen van Postel. Op meer dan 40% van onze oppervlakte tellen we amper 200 inwoners. Heel veel ruimte dus om heerlijk te onthaasten.

  • Eindeloos wandelen en fietsen

Mol heeft – aanvullend op de ruimte - een gevarieerd landschap waar het heerlijk is om te wandelen en te fietsen. Eindeloze akkers en enorme bossen vormen het unieke karakter van Postel, met in het midden een eeuwenoude abdij. Daarnaast doorkruisen twee kanalen onze gemeente met een uniek kanalenkruispunt op de grens met buurgemeente Dessel.

In combinatie met de talrijke meren en de natuurgebieden in de omgeving van De Maat hebben we unieke mogelijkheden voor het uitstippelen van een wandeling of fietstocht met onvergetelijke vergezichten. Wist je trouwens dat één van de grootste binnenmeren van Vlaanderen in Mol ligt? Je hebt een wandeling van 8 kilometer nodig om de lus rond de Put van Rauw helemaal rond te maken.

Onze gevarieerde wandeltroeven worden aangevuld met typische bos- en natuurlandschappen zoals de vallei van de Molse Nete, Molderbroek in Gompel of de Oude Bleken, het enorme boscomplex op de grens van Achterbos en Millegem.

Plekjes om te ontdekken

Tijdens je wandel- en fietstochten valt er heel wat te ontdekken, te genieten, … en te proeven. Deze extra geniet- en proefmomentjes beleef je aan de Vijftien Kapellekens, de molen van Ezaart, jachthaven Port Aventura, de baileybruggen, Quartz Experience, het Zilvermeer, Sas VI, het Centrum, het Jakob Smitsmuseum of ’t Kristallijn. Talrijke horeca-uitbaters zorgen voor hartelijke ontvangst op hun – hopelijk – zonovergoten terras. Wie na, tijdens of voor een dagje fietsen of wandelen even wilt pauzeren, is welkom bij één van onze talrijke Molse handelaars.   

Zomercampagne ‘ZEN in Mol’
Deze zomer organiseren we in deze prachtige landschappen geen grootschalige evenementen. Wel koesteren we grote ambities om jou en je reisgezelschap in MooiMol heel wat kleine genietmomentjes te bezorgen. Zo word je helemaal ZEN in Mol.

Enkele opvallende initiatieven om je te inspireren voor een zomerse ontdekkingsdag in MooiMol:

  • Op één van onze meren verschijnt in reuzeletters ZEN in Mol. De ideale plek voor een leuke selfie tijdens je fiets- en wandeltocht. Waar? Dat moet je zelf ontdekken. Ook voor het oud-gemeentehuis met de statige kerktoren op de achtergrond – hét typische beeld van Mol – verschijnt een reuzeboodschap.
  • Een gespecialiseerde dronepiloot bracht onze talrijke genietplekjes in beeld. Geniet alvast even mee van de testvideo die hij maakte van De Vijftien Kapellekens en de Put van Rauw. Hou je vast en vlieg mee, want de komende maanden verschijnen er nog talrijke adembenemende promotieclips… Zo inspireren we je met tal van wandel- en fietssuggesties. #MooiMol kan perfect de vergelijking doorstaan met beroemde exotische bestemmingen die dit jaar onbereikbaar blijven. Daarom maken we wervende foto’s en creatieve luchtopnames zodat je kan ontdekken dat #MooiMol met het Zilvermeer, de Put van Rauw of het Buitengoor een topbestemming is.

Enkele opvallende initiatieven om extra meerwaarde te creëren voor jouw genietmomentjes:

  • Samen met onze handelaars, boerderijen en horecazaken ontwikkelen we Prikkel & Proef van MooiMol. Dankzij Prikkel & Proef ga je met een voucherboekje op ontdekkingstocht in onze gemeente en maak je kennis met talrijke lekkernijen en lokale specialiteiten. Het gemeentebestuur zorgt voor wat extra sponsoring, zodat je vast en zeker waar voor je centen krijgt. Ook voor onze populaire Smikkelroute en Visit Mol by Vespa voorzien we – in samenwerking met verschillende horecazaken – een nieuwe editie.
  • Lot & Bot – vertrouwde kinderfiguurtjes in onze gemeente - maken je gezinsvakantie onvergetelijk. Dit gratis vakantieboek voor gezinnen bevat tal van tips voor uitstapjes, puzzels, kleurplaten, knutselactiviteiten, spannende opdrachten, kortingsbonnen,… Het vakantieboek inspireert je met originele binnen- en buitenactiviteiten voor een geslaagd vakantieverblijf in MooiMol. Ook deze zomer nemen Lot & Bot je mee voor een spannende kinderfietstocht met heel wat uitdagende opdrachten.
  • Onze helden Shaggy & Sherry zijn na enkele jaartjes toe aan wat rust. Daarom lanceren we een nieuwe kinder- en gezinswandeling doorheen het Centrum. Zo maak je kennis met de troeven en de talrijke handelszaken of terrasjes in ons gezellige Centrum.
  • Wat is in de zomer hét genietplekje bij uitstek? Op of in het water! Met het Zilvermeer hebben we alvast het mooiste witzandstrand van België. Gegarandeerd bereikbaar zonder kilometerslange files. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om te ontspannen en te genieten op het water. Naast windsurf, waterski en zeilen voor de sportievelingen kan je in MooiMol op de talrijke meren heerlijk suppen, meevaren met de taxiboat, op ontdekkingstocht met de Zander, picknicken op het water,…. Onze watermogelijkheden zijn oeverloos.
  • Picknicken op een mooi plekje, heerlijk toch. In samenwerking met onze lokale handelaars werkt de dienst toerisme een picknickfietsroute uit met verschillende locaties om neer te vleien op een dekentje en heerlijk te smullen.
  • Coronaproof een filmpje meepikken? Met een drive-in movie kan het vast en zeker. Wat, waar, wanneer en hoe? Dat blijft nog een verrassing. We hopen het allemaal rond te krijgen en doen hiervoor ons uiterste best.

Meewerkende handelaars en horecazaken gezocht?
Bovenstaande initiatieven zijn slechts enkele voorbeelden van onze toeristische plannen voor een ‘coronaproof’ zomers genieten in #MooiMol. Uiteraard geldt elk idee onder voorbehoud van de coronamaatregelen die tijdens de zomervakantie gelden. Om in onze missie te slagen, hebben we in elk geval de hulp nodig van handelaars, horecazaken, boerderijen en logiesverstrekkers. Daarom roepen we hen op om zich zo snel mogelijk te melden via dit e-formulier. Ook boerderijen met hoeveproducten die je ter plaatse kan smullen, zijn meer dan welkom om deel te nemen. Iedereen met een interessant aanbod dat past in onze plannen of met een interessant idee of voorstel, meldt zich best zo snel mogelijk aan. We zoeken vooral partners voor de verdere ontwikkeling van Prikkel & Proef, de picknickroute en het Vakantieboek van Lot & Bot. Deelnemen? Vul dan voor 1 juni dit e-formulier in.

Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be