Naar inhoud
Gemeente Mol

Ouderen heel blij met telefoontje van Telefoonster. Extra vrijwilligers gezocht!

telefoonster
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 11 mei 2020

Afgelopen weken kreeg een 1.000 tal 80-plussers een telefoontje van een Telefoonster. De Telefoonsterren belden de ouderen op voor een babbel en peilden naar hun noden. De meeste 80-plussers waren oprecht blij met het telefoontje en reageerden heel positief. Het overgrote deel gaf aan dat ze zich wel redden, maar dat de eenzaamheid doorweegt. Enkelen stelden specifieke hulpvragen en af en toe zaten er ook moeilijke telefoontjes bij. Ook de komende weken zetten we dit project verder om het vooropgestelde aantal van 1.500 ouderen te bereiken. Hiervoor zoeken we dringend extra Telefoonsterren. Interesse? Meld je bij de dienst seniorenplus op 014 33 16 00 of dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

De coronamaatregelen vragen om onnodige sociale contacten te beperken. Bij mensen met een beperkt netwerk veroorzaakt dit mogelijks eenzaamheid en bezorgdheden. Een eenvoudig telefoontje maakt dan een wereld van verschil. De Telefoonster belt de ouderen op voor een vrijblijvende babbel. Zij peilen naar hoe de oudere zich voelt en of er noden zijn. De eventuele noden worden doorgegeven aan de dienst seniorplus, die op haar beurt een oplossing zoekt.

Extra vrijwilliger gezocht

Een 300-tal ouderen gaf al aan dat ze het fijn zouden vinden om ook de komende weken op regelmatige basis gebeld te worden. Momenteel tellen we 38 vrijwillige Telefoonsterren die wekelijks 185 ouderen opbellen. Een 100-tal ouderen kreeg nog geen Telefoonster toegewezen omdat we er tekort hebben. Het gemeentebestuur schakelt mogelijk personeelsleden in om dit tekort op te vangen, maar hoopt met deze oproep toch extra vrijwilligeTelefoonsterren te sprokkelen.

Telefoonster

Ben jij sociaal, meelevend en heb je een luisterend oor? Wil jij mensen opbellen die in deze coronacrisis dreigen geïsoleerd te raken? Meld je dan als vrijwillige Telefoonster. We vragen je om één of meerdere mensen regelmatig te bellen. Zo bouw je een band op met de persoon en wordt de stap om vragen te stellen of noden door te geven kleiner. Je bepaalt zelf hoeveel mensen je wil opbellen. Jouw telefoontje maakt écht het verschil.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be