Naar inhoud
Gemeente Mol

750 speel- en knutselpakketten voor kwetsbare gezinnen

donderdag 7 mei 2020

750 kinderen uit kwetsbare gezinnen ontvangen binnenkort een speel- en knutselpakket. Elk pakket is aangepast aan de leeftijd van het kind (3 tot 12 jaar) en voorzien van toffe spelideeën. Het pakket moet gezinnen inspireren en aanzetten om er thuis – zowel binnen als buiten – zelf mee aan de slag te gaan. De verdeling gebeurt tijdens de Week van de Opvoeding die loopt van 16 tot 23 mei. Huis van het Kind Balen – Dessel – Mol – Retie gaat diezelfde week ook digitaal via website, Facebook en Instagram met allerlei tips rond het jaarthema ‘Opvoeden is geen Wedstrijd’.

De 750 speel- en knutselpakketten worden opgedeeld per leeftijd: kleuters, 1ste tot 3de leerjaar en 4de en 6de leerjaar. Elk pakket bestaat onder andere uit bundels met tips en spelletjes, een kartonnen doos, een kaartspel, bellenblaaspotje, stoepkrijt, springelastiek, scharen, lijm, slijper, stempelstiften, kleurpotloden, strandbal… Voor kinderen die extra stimulatie kunnen gebruiken in het oefenen van de Nederlandse taal voorzien we aparte pakketjes om spelenderwijs Nederlands te oefenen (spelletje, boekje,…)

Niet zelf aanvragen!

De speel- en knutselpakketten kunnen niet aangevraagd worden. De verdeling van deze pakketten is een initiatief van Huis van het Kind, sleutelfiguren opvoedingsondersteuning Mol, Balen, Dessel en Retie, dienst samenlevingsopbouw en jeugddienst. Zij verdelen de pakketten onder de kwetsbare gezinnen die zij al kennen via hun werking.

Meer info: Huis van het Kind, 014 33 15 81, dagmar.gooris@gemeentemol.be, www.huisvanhetkindregiomol.be