Naar inhoud
Gemeente Mol

Co-ouder, maar je kinderen zijn niet in Mol gedomicilieerd?

Mondmaskers co-ouderschap
maandag 4 mei 2020

Alle co-ouders met kinderen ouder dan 6 jaar die niet in Mol gedomicilieerd zijn, worden gevraagd om zich deze week (voor 11 mei) te melden via het e-formulier www.gemeentemol.be/mondmasker-kinderen-co-ouderschap. Zo zorgen we ervoor dat ook deze kinderen een mondmasker krijgen bij de huis-aan-huis bedeling, momenteel voorzien in de week van 25 mei.

Een aantal co-ouders die in onze gemeente wonen hebben kinderen ouder dan 6 jaar die officieel gedomicilieerd zijn in de woonplaats van de andere ouder. Wanneer deze woonplaats buiten Mol ligt, zouden deze kinderen geen mondmasker ontvangen tijdens de huis-aan-huisbedeling. Deze bedeling gebeurt op basis van de officiële domicilies op elk adres. 

Waarom oproep?

Om te voorkomen dat deze kinderen uit de boot vallen, roepen we alle ouders in deze situatie op zich te melden. Zonder deze persoonlijke melding beschikken we niet 100% zeker over de juiste gegevens. Elk kind dat opgroeit in MooiMol is voor ons even belangrijk, vandaar de oproep. Eén van de twee co-ouders moet uiteraard wel in Mol gedomicilieerd zijn.  

Waarom vanaf 6 jaar?

Medische experts stellen dat mondmaskers bij heel jonge kinderen geen enkele zin hebben. Omdat ze het mondmasker niet correct dragen en voortdurend met hun handen aan het masker komen, vergroot zelfs het besmettingsrisico. Daarom besliste het gemeentebestuur om mondmaskers te verdelen naar alle inwoners vanaf 6 jaar.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be