Naar inhoud
Gemeente Mol

Testen bewoners goed verlopen en testresultaten personeelsleden bekend

IMG_20200425_154953381
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 30 april 2020

Op woensdag 29 april hebben we alle bewoners kunnen testen op corona. De testafname verliep zeer vlot. We wensen iedereen uitdrukkelijk te bedanken voor de medewerking. Zodra de resultaten van het labo bekend zijn, brengen we iedereen individueel op de hoogte.

Testresultaten personeel
Onze eigen medewerkers werden vorige week getest. Ondertussen zijn deze resultaten bekend. Van de 134 personeelsleden, testte 1 medewerker positief. Deze collega vertoonde geen enkel ziektesymptoom op het moment dat de test afgenomen werd. Van zodra we op de hoogte waren van dit resultaat, bleef deze medewerker onmiddellijk thuis. Uiteraard gaat hij pas weer aan de slag als hij coronavrij is.

Voorzorgsmaatregelen bij verzorging
We begrijpen dat dit resultaat mogelijk bezorgdheid veroorzaakt. Maar we willen graag benadrukken dat onze medewerkers al enkele weken met mondmaskers werken. Bij het verzorgen van onze bewoners gebruiken ze bovendien nog extra beschermingsmiddelen. Deze werkwijze hanteren we al een tijdje uit voorzorg om de mogelijke kans op besmetting tot een absoluut minimum te beperken.

Cijfers onder alle gemiddelden
Het lage besmettingscijfer onder onze personeelsleden, betekent dat onze mensen de maatregelen om het virus te bestrijden nauw opvolgen. De cijfers liggen ver onder de gemiddelden in vergelijking met de Vlaamse woonzorgcentra.