Naar inhoud
Gemeente Mol

Bewoners woonzorgcentrum Ten Hove op 29 en 30 april getest op corona (Covid-19)

IMG-20200420-WA0047
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 28 april 2020

Op woensdag 29 en donderdag 30 april testen we iedere bewoner van ons woonzorgcentrum op corona. We ontvangen hiervoor het nodige materiaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dankzij deze test kunnen we waken over de gezondheid en het welzijn van onze bewoners. Als een bewoner positief test, verzorgen we hem of haar tijdelijk op een andere afdeling en vermijden we dat ook anderen besmet raken.

Wie neemt de tests af?

Dr. Bieke Aerden, coördinerend en raadgevend arts van woonzorgcentrum Ten Hove, neemt de tests af samen met een verpleegkundige. De afname zelf neemt een vijftal minuten in beslag.

Hoe verloopt de test?

De dokter neemt de test af door met een wattenstaafje in de neus te gaan en kleine cellen af te schrapen. De test is vervelend maar niet pijnlijk.

Wanneer weten we de resultaten?

Door het verlengde 1 mei-weekend verwachten we de testen binnen de twee tot drie dagen na het ophalen van de stalen. De resultaten worden bekend gemaakt aan de Dr. Bieke Aerden. Zij verwittigt de (huis)arts van onze bewoners. Wij brengen onze bewoners en hun familieleden op de hoogte. 

Wat bij een negatieve test?

Als een bewoner negatief test en dus niet besmet is met corona, wijzigt er voor hem niets. Hij of zij verblijft zoals gewoonlijk op de eigen afdeling. Uiteraard blijven we waakzaam voor symptomen. 

Wat bij een positieve test?

Als een bewoner positief test en dus besmet is met het virus, starten we onmiddellijk cohortzorg op. Cohortzorg betekent dat een positief geteste bewoner op corona meteen verhuist naar een speciaal daarvoor ingerichte en tijdelijke afdeling in Ten Hove. Deze afdeling is fysiek volledig afgescheiden van het woonzorgcentrum.

Als een bewoner positief test en geen symptomen van corona vertoont, verblijft deze 14 dagen in de cohortzorg. Wanneer een bewoner wel symptomen van corona heeft, verblijft hij of zij in de cohortzorg tot alle symptomen volledig verdwenen zijn.

Wij zouden je willen vragen niet naar de resultaten te polsen bij onze medewerkers. Zodra wij over de resultaten beschikken, brengen we elke bewoner en een familielid onmiddellijk op de hoogte.