Naar inhoud
Gemeente Mol

Aanpak coronacrisis woonzorgcentrum Ten Hove

WZC Ten Hove
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 9 april 2020

Op dit moment is nog geen enkele bewoner of medewerker van woonzorgcentrum Ten Hove positief getest op corona. Samen met onze medewerkers levert Ten Hove alle mogelijke inspanningen om dit zo te houden. Zo voeren we een aantal aanpassingen door in onze dagelijkse werking. Alle aanpassingen staan in het teken van de veiligheid en gezondheid van onze bewoners.

We zetten de belangrijkste veranderingen op een rij:

  • Vanaf donderdag 9 april dragen alle medewerkers van het woonzorgcentrum een chirurgisch mondmasker. Deze maskers dienen in de eerste plaats voor de bescherming van onze bewoners. Tot vorige week was het permanent dragen van een masker in woonzorgcentra nog niet toegestaan door de Vlaamse overheid. Een bijsturing van de richtlijnen laat dit wel toe, maar verplicht het niet. Wij hebben evenwel beslist om wel mondmaskers te dragen.

  • Momenteel starten we met de nodige voorbereidingen om ‘cohortzorg’ te organiseren. Dit betekent dat een eventueel positief geteste bewoner op corona meteen verhuist naar een speciaal ingerichte tijdelijke afdeling. Deze afdeling is fysiek volledig afgescheiden van het woonzorgcentrum. Zo vermijden we een verdere verspreiding van het virus in het woonzorgcentrum. We creëren deze tijdelijke kamers in het lokaal dienstencentrum. Medewerkers die op deze nieuwe afdeling werken, nemen geen taken meer op in de overige afdelingen van het woonzorgcentrum.

  • We verplaatsen de bestaande hoofdingang van woonzorgcentrum Ten Hove om plaats te maken voor de cohortzorg. Hierdoor moeten ook een aantal diensten verhuizen naar het Sociaal Huis. Ook het oplaadpunt voor de budgetmeter verhuist naar de inkom van de Werkwinkel (Jakob Smitslaan 24). Deze ingang is open van maandag tot vrijdag van 8 tot 16 uur en op donderdag tot 19 uur.

We danken alle familieleden voor het begrip en vertrouwen in ons woonzorgcentrum. Ook in deze moeilijke tijden zijn onze medewerkers uiterst gemotiveerd en vastberaden om elke bewoner in alle veiligheid te verzorgen.

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove, 014 33 16 00, wzctenhove@gemeentemol.be