Naar inhoud
Gemeente Mol

Nieuws woonzorgcentrum Ten Hove van 30 maart tot en met 5 april

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 8 april 2020

We vinden het hartverwarmend hoe alle mensen elkaar steunen en komen helpen waar nodig om onze bewoners en personeel een opkikkertje te geven.

Zo werden we getrakteerd op verschillende muzikale zangmomentjes van onze eigen collega’s Ten Hove en verschillende andere muziekgroepen vooraan de terrassen.

Iedereen vond het schitterend. Even alle zorgen aan de kant tijdens ‘Laat de zon in je hart’ en andere super leuke meezingers.

Dank je wel aan iedereen die dit mogelijk maakt.

Maandag 30 maart

Op de rode avondgloed amuseerden de bewoners zich samen met de begeleiding van de zorgkundigen met de tovertafel. Hier staan plots heel wat nieuwe programma’s op, wat het weer heel uitdagend en interessant maakt.

Mieke ging met “het rad van fortuin” aan het werk op de gele zonnestraal. De bewoners moesten één voor één aan het rad draaien en dan raden we samen naar jongensnamen, meisjesnamen, dieren, landen steden of dorpen met de letter uit het alfabet dat aangeduid werd. Bv J Julienne, Julia, Josefien, de E voor Edmond, Edward, Erik, Eddy, Bij de letter M kwam Mon, Marcel, Marc. S was voor Simon, Siegfried, Sus. Dieren met een E; een egel of ezel of eekhoorntje. Of  T van een termiet of tijger, de N werd een neushoorn of nen nezel maar dat grapje keurde we wel niet goed. Ook bij landen/steden en dorpen waren T, Turnhout, Tienen, Tongeren, Tongerlo, Torhout, Turkije of Tunesië of Tsjechië. En D voor Dessel, Duisburg, Drongen, Duitsland. De beloning was geen wasmachine of een tv toestel zoals het er vroeger jaren aan toeging op VTM maar wel een hele namiddag gezelligheid en voldoening en de tijd ging snel voorbij.

Een beetje extra verwennerij voor zowel bewoners als personeel is ook altijd wel leuk. Marlies ging op de Groene Oase aan het bakken, de geur van lekkere verse wafels verspreidde zich al snel over de gangen. Dat ze gesmaakt werden mag wel gezegd worden!

Er werd ook weer wat afgebeld met de bewoners en hun familie want nieuws van het thuisfront is toch altijd fijn om te horen en zelfs te zien op de GSM schermen. Het personeel dat van dienst is ondersteunt ons daar goed in. En daar zijn we dan ook dankbaar voor.

Dinsdag 31 maart

Verjaardagsfeestje jarigen van de maand maart

Ons aangepast verjaardagsfeest vond nu plaats op de afdelingen zelf.

Op de gele zonnestraal dekten we voor de 5 jarigen de tafel mooi met ruiten tafellakens en gouden slingers en zelfs kronen.

Iedereen lustte de taart en genoot van het feest.

Na afloop werd er nog een klein cadeau gegeven met lekkere chocolaatjes om nog wat na te genieten.

Bij de vraag of ze graag 100 jaar willen worden, antwoorden ze allemaal volmondig JA.

Dus op naar het volgende jaar, wij gaan er alvast ons best voor doen.

Op de groene oase hebben ze ook echt genoten en waren ze heel blij dat er toch nog een verjaardagsfeestje was. Het gespreksonderwerp was vooral Corona…het houdt de mensen toch wel bezig, op den duur hebben we gezellig gebabbeld over andere dingen…familie, de foto’s en brieven die verstuurd worden. Her personeel verzorgenden, poets, verpleegkundigen hebben volmondig mee het verjaardagslied “lang zullen ze leven” gezongen. Daarna hebben we nog een lekkere taart gegeten en een glaasje cava of fruitsap gedronken. Het had ons allen gesmaakt.

Op de Rode avondgloed werden er 3 jarigen gevierd. De taart werd gesmaakt en leuke liedjes werden gezongen. Van ‘Will Tura’ tot ‘Gerard Cox’, ze zijn allemaal de revue gepasseerd. 

Ook kregen we vanuit onverwachte hoek een bericht van de mensen van het Mariapark van Lommel waar we om de twee jaar op bedevaart gaan…

Ik schrijf even neer wat ze naar ons gestuurd hebben. Ze hadden er ook een mooie foto bij gestuurd van Moeder Maria. Deze boodschap heeft ons allen ontroerd.

Hallo, met dit berichtje willen wij laten weten dat er ook voor jullie aan de grot te Lommel-werkplaatsen wordt gebeden. Hou het veilig daar en hopelijk tot ergens in de toekomst!

Woensdag 1 april

Uiteraard vergeten wij ook de details niet. Tussendoor maakt het verzorgend personeel tijd om nagels van bewoners, die dit wensen, te lakken.

Het lijkt een kleintje maar kan zo’n verschil maken in het welzijn van de bewoners.

Donderdag 2 april

Op donderdag doen we zoals getrouw de bewegingsactiviteit op de gele zonnestraal want; rust roest. We doen de oefeningen met behulp van mouse stokken. Eerst met de rechter arm /dan de linker/ naar boven /naar onder/opzij , we gaan zo maar even door. Zo blijven we heel fit. Dan gaat de ballon zo lang mogelijk de lucht in en we meppen hem telkens met onze stokweer naar boven. Als afsluiter is er “de luiwijven voetbal” waar we allemaal mogen blijven zitten en niet moe van worden. Wij doen alvast ons best doen jullie dat thuis ook?

Iedere middag en avond krijgen onze medewerkers van WZC Ten Hove een wel verdiend applaus voor de geweldige zorg die zij met liefde uitvoeren voor onze bewoners in deze toch wel bizarre tijden. Omdat ook wij onze appreciatie willen laten blijken gaan we aan de slag met het schilderen van een leuke slogan: “Wij zorgen voor elkaar!” Enkele bewoners van de Groene Oase werkte hier met veel plezier aan mee.

Vrijdag 3 april

Allereerst werden we op vrijdag weer getrakteerd met een super leuk concert op het terras. Even tijd voor bezinning. Voor velen onder ons, zowel personeelsleden als bewoners, een emotioneel moment.

Nadien werd de Groene Oase ook  verwend door het mobiele Café “Bij Cor en Oona” met een lekker pintje, een kriekske of ‘ne Leffe’. We beginnen het al gewoon te worden en kijken er dus al naar uit.

Volgend weekend is het Pasen dus plannen we natuurlijk iets anders. Het mag wel eens een verrassing blijven he!

Zaterdag 4 april

Vandaag ging het mobiele café “Bij Cor en Oona”  ook rond op de Rode Avondgloed. Door het mooie weer konden we in de binnentuin profiteren van de zon en een lekker wijntje.

Met de auto rijden moesten we toch niet meer dus werd er volop genoten.

Zondag 5 april

Ook de Gele Zonnestraal werd niet vergeten door het mobiele café” Bij Cor en Oona”. Vergezeld van een stuk chocola of een zakje chips werd het bier of de frisdrank goed gesmaakt.

Tussendoor een goede meezinger en het werd een gezellige zondag middag.

Volgend week staat er weer van alles op de planning.

We gaan kienen (nieuwsgierig hoe we dit aanpakken op afstand???), zingen, verven, genieten van een glaasje wijn en de zon, turnen op de terrassen, paaseieren eten en nog zoveel meer.

Met de voorspelde temperaturen komt dit zeker in orde.

Tot volgende week!