‘Boek op je stoep’ nu ook voor niet-leden uit onze gemeente

2000290 Mol - Boek op je stoep - website - proef 2 (002)_liggend
woensdag 8 april 2020

Ook inwoners die nog geen lid zijn van onze bibliotheek kunnen tijdens deze coronacrisis boeken bestellen via ‘Boek op je stoep’. De bibliotheek kreeg hierover heel wat vragen en gaat hier graag op in. Bestel je een ‘Boek op je stoep’? Raadpleeg dan eerst de catalogus van de bibliotheek. Op die manier kunnen we je het juiste werk bezorgen. Zin om in een boek te duiken? Surf dan snel naar www.gemeentemol.be/boekopjestoep of bel naar 014 33 07 64.

Sinds de lancering van het project ‘Boek op je stoep’ bestelden ruim 300 inwoners boeken voor op hun stoep. In eerste instantie konden enkel inwoners die lid zijn van onze bibliotheek gebruikmaken van deze service. Maar om ook niet-leden uit onze gemeente te laten genieten van een goed boek, geeft de bibliotheek hen nu ook de kans een bestelling te plaatsen.

Tips voor het plaatsen van een bestelling

Om de bestellingen voor ‘Boek op je stoep’ vlot te laten verlopen, geven onze bibliotheekmedewerkers je graag volgende tips mee:

• Raadpleeg zoveel mogelijk de catalogus van de bibliotheek via https://mol.bibliotheek.be/ of klik op de link in het e-formulier. Via de catalogus zie je of het boek dat je wenst nog beschikbaar is.
  • Ken je de titel niet of vind je iets niet terug in de catalogus? Zorg dan voor een heel duidelijke omschrijving van het werk, zodat we je het juiste boek kunnen bezorgen.
  • Vind je iets niet terug in de catalogus? Weet je niet goed hoe je een boek moet omschrijven? Bel dan op het nummer 014 33 07 64. Onze bibliotheekmedewerkers staan voor je klaar!

Voorwaarden om te genieten van ‘Boek op je stoep’?

• Je woont in Mol.
  • Je moet geen lid zijn van onze bibliotheek.

Hoe bestel je een boek?

> Inwoners met computer:

> Inwoners zonder computer:

• Bel naar 014 33 07 64. Dit kan van maandag tot vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur.
  • Vertel ons eventueel wat je graag leest. Dan geven wij je tips over de boeken die je dan best uitleent.

Hoeveel boeken kan je bestellen?

Op dit moment kan je enkel boeken uitlenen. De service geldt niet voor multimedia.

• Je kan per (gezins)lid een apart formulier invullen.
  • Je maakt een selectie van maximum 10 boeken.
  • We leveren maximum 5 materialen per lid uit de door jou gemaakte selectie.
  • We leveren maximum éénmaal per week een bestelling boeken op één adres.

Wanneer mag je de levering verwachten?

We proberen de boeken de werkdag na je bestelling af te leveren op voorwaarde dat je je bestelling doorgeeft voor 12.30 uur. We leveren niet tijdens het weekend.

Hoe zorgen we voor een coronavrije levering?

Verzamelen volgens strikt hygiënische afspraken

• Onze bibliotheekmedewerkers zorgen voor een goede handhygiëne voordat ze jouw boeken uit het rek halen. Bovendien dragen ze op dat ogenblik handschoenen.
  • We verpakken de boeken in een nieuwe zak.

We leveren volgens strikte afspraken

• We bellen aan bij je thuis.
  • We leggen de zak met boeken op je stoep of op een andere veilige plaats.
  • Onze medewerkers blijven niet aan je deur wachten. Je hebt dus op geen enkel moment fysiek contact met hen.
  • Onze medewerkers nemen geen uitgeleende materialen mee. Die lever je bij het opengaan van de bibliotheek zelf in.

Wat met boeken die binnengebracht werden tijdens coronamaatregelen?

Alle boeken die op dit moment binnengebracht worden via het inleverluik, worden in quarantaine gelegd. Zo kan het coronavirus op geen enkel moment doorgegeven worden aan een nieuwe lezer.

Wanneer lever je de boeken weer in?

Bewaar de materialen tot onze bibliotheek weer opent en breng ze dan binnen. Als je een wandeling of fietstocht maakt, mag je de gelezen boeken tijdens deze verplaatsing ook afleveren in het inleverluik.

Meer info: bibliotheek, 014 33 07 64, bibliotheek@gemeentemol.be