Naar inhoud
Gemeente Mol

Tien eerste laptops afgeleverd bij gezinnen, nog 25 laptops nodig

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 8 april 2020

Op 8 april werden de eerste tien gedoneerde laptops afgeleverd aan kansarme leerlingen uit het secundair onderwijs in onze gemeente. Dankzij de laptops krijgen deze jongeren de kans in verbinding te staan met hun school. Momenteel ontvingen we al een 60-tal bruikbare laptops, maar we hebben er ongeveer 85 nodig. Heb je een laptop die nog in goede staat is en die je niet meer gebruikt? Doneer hem. Vul het e-formulier in op www.gemeentemol.be/laptopdoneren. Zo vermijden we dat deze jongeren een leerachterstand oplopen.

Door de coronacrisis zijn de scholen gesloten en worden leerlingen verwacht thuis te oefenen op Bingel en Smartschool. Maar heel wat kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen hebben thuis geen laptop en/of toegang tot internet. De coronacrisis dreigt nog een tijd aan te houden. Daarom gaan we op zoek naar laptops om de leerachterstand bij deze kinderen te vermijden.

De dienst samenlevingsopbouw kreeg de adressen van de kwetsbare gezinnen via de scholen. Zij belden alle gezinnen op om de nodige afspraken te maken. Het goede nieuws werd op veel enthousiasme onthaald.

Al 60-tal bruikbare laptops

Het gemeentebestuur is onder de indruk van de solidariteit van onze inwoners, scholen en vrijwilligers. Na onze oproep om laptops te doneren, kwam al een 60-tal bruikbare laptops binnen. 33 hiervan werden geschonken door het Sint-Jan Berchmanscollege, vijftien werden aangekocht door het gemeentebestuur.

Nog 25 laptops nodig

We hebben dus nog een 25-tal bruikbare laptops nodig. Wil jij een laptop doneren? Enkele voorwaarden waaraan de laptop minimum moet voldoen:

  • Maximum 6 jaar oud
  • Merk: alle merken zijn welkom
  • Met oplaadkabel
  • Eventueel met muis

De leerlingen moeten de laptops kunnen gebruiken om huiswerk te maken, zaken op te zoeken,…

Privacy garanderen?

De gegevens die op je laptop staan, worden door de vrijwilligers van Digiweten gewist. Zo is je privacy voor 100% gegarandeerd. Zij maken de laptops nadien gebruiksklaar. We willen hen hiervoor bedanken. Zonder hen is dit niet mogelijk.

Ophalen en leveren?

Wij zorgen voor een veilige overdracht:

  • Laptop wordt bij je thuis opgehaald (in een zak aan de deur leggen)
  • Laptop wordt 72 uren in quarantaine bewaard en ontsmet
  • Laptop wordt volledig leeggemaakt zodat je privacy 100% is gegarandeerd
  • Laptop wordt klaargemaakt voor gebruik
  • Laptop wordt opnieuw 72 uren in quarantaine bewaard en ontsmet

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 64, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be