Naar inhoud
Gemeente Mol

Noodlijn wordt hulplijn: corona-maatwerk voor onze inwoners

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 7 april 2020

Het gemeentebestuur vormt de coronanoodlijn om tot de coronahulplijn. Met deze verandering verlagen we de drempel om hulp te vragen in deze coronacrisis. Een handig kaartje biedt een overzicht van de mogelijke hulpvragen waarvoor elke inwoner ons kan contacteren. Tijdens het telefoongesprek kijken onze maatschappelijk werkers breder dan de hulpvraag, maar overlopen we alle mogelijke hulp- en ondersteuningsmogelijkheden die in aanmerking komen voor een specifieke situatie. Je kan de coronahulplijn bereiken via 014 33 16 00 of 2400@gemeentemol.be.

Vrijwel meteen na de start van de coronacrisis lanceerde het gemeentebestuur de coronanoodlijn. Dit telefoonnummer richtte zich op inwoners die door de coronamaatregelen ernstig in de problemen kwamen en een dringende hulpvraag hadden. Aanvullend op onze reguliere welzijnsdienstverlening lanceerden we de afgelopen weken tal van initiatieven voor bijkomende hulp- en steunmaatregelen.

Advies op maat
Na een aantal weken stelden we vast dat de drempel voor de noodlijn te hoog lag én dat kwetsbare inwoners vooral nood hebben aan persoonlijk advies op maat van hun specifieke situatie. Met de coronahulplijn spelen we hier gericht op in.

Overzicht met pictogrammen
Allereerst maakten we een overzicht van de verschillende hulpvragen waarvoor we hulp of ondersteuning kunnen bieden. Dit overzicht vertaalden we met pictogrammen naar een ‘coronahulpkaartje’. Dit kaartje verdelen we de komende dagen actief op verschillende manieren:

  • We sturen het kaartje per post op naar alle 2.500 80-plussers in onze gemeente.
  • We verspreiden het kaartje via de huisartsen.
  • We leggen het kaartje ter beschikking aan de uitgang van alle supermarkten in onze gemeente. Ben je mantelzorger of buur van een inwoner die mogelijk extra hulp of ondersteuning nodig heeft? Deponeer dan het kaartje zelf in de brievenbus.
  • We verdelen het kaartje tijdens de voedingsbedelingen van Actie MIN op zaterdag.
  • We bekijken nog andere verspreidingskanalen. Alle suggesties of ideeën hiervoor zijn welkom.

Je kan het coronahulpkaartje ook hier online downloaden. Vervolgens print je het af of stuur je het door.

Vertalingen
De vertaalde versies zijn vanaf begin volgende week ook beschikbaar op www.gemeentemol.be/coronatranslation

Coronahulplijn? Bel 014 33 16 00, 2400@gemeentemol.be