Nieuwe coronarichtlijnen voor familie van bewoners woonzorgcentrum in Ten Hove

maandag 23 maart 2020

Samen met de familieleden van onze bewoners, zoeken we naar geschikte manieren om bewoners en familie/vrienden met elkaar in contact te brengen. Vanaf maandag 23 maart zetten we alle post en cadeautjes voor onze bewoners drie dagen in ‘quarantaine’. Daarnaast behoort ook contact via Skype en Whatsapp tot de mogelijkheden. Het woonzorgcentrum neemt hiervoor het initiatief.

Om de verspreiding van het coronavirus in ons woonzorgcentrum te vermijden, passen we vanaf maandag 23 maart bijkomend deze richtlijnen toe:

Drie dagen wachttijd voor doorgeven cadeautjes en brieven
Om te vermijden dat we een coronabesmetting in ons woonzorgcentrum krijgen, zetten we alle aangeleverde zaken (tekeningen, bloemen, snoep, eten,…) drie dagen apart. We willen dan ook met aandrang vragen geen voedsel te bezorgen dat snel slecht wordt. Na drie dagen bezorgen wij alles aan de bewoner.

Skypen met bewoners mogelijk
Sinds maandag 23 maart behoort contact met bewoners via Skype en Whatsapp tot de mogelijkheden. We vragen wel om rekening te houden met volgende afspraken:

• Het contact via Skype en Whatsapp gebeurt altijd vanuit Ten Hove. Inkomende oproepen kunnen wij via deze weg helaas niet beantwoorden.
  • Je kan uiteraard wel altijd telefonisch contact opnemen met de afdelingen. We vragen om hierbij onderstaande tijdstippen te respecteren zodat wij ons buiten deze tijdstippen kunnen focussen op onze zorgtaken.
  • Als je info wenst over je familielid, contacteer de afdelingen telefonisch tussen:
    • 10.30 en 11.30 uur
    • 13.30 en 14.30 uur