Naar inhoud
Gemeente Mol

Dokter nodig tijdens weekend? Bel 014 22 22 00 voor huisartsenwachtpost Molseweg

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 20 maart 2020

Heb je tijdens het weekend een dokter nodig? Neem dan contact op met de huisartsenwachtpost, Molseweg 204 via het nummer 014 22 22 00. Ook de individuele telefoons van de huisartsen worden rechtstreeks naar daar doorgeschakeld. Ga in geen geval op eigen initiatief naar de coronawachtpost in sporthal Den Uyt, Rode-Kruislaan 20. Je mag hier als patiënt uitsluitend langskomen na het verkrijgen van een afspraak bij je huisarts of de huisartsenwachtpost. Deze afspraak wordt telefonisch doorgegeven aan de coronawachtpost en de patiënt.

Sinds de opstart van de coronawachtpost op 18 maart werd de werking van de huisartsen aangepast. Deze werking blijft van toepassing tijdens het weekend, met als enige verschil dat je niet je eigen huisarts, maar een arts van de huisartsenwachtpost (Molseweg 204)  belt op het nummer 014 22 22 00. Als je dit nummer belt, moet je een aantal vragen beantwoorden. Aan de hand van je antwoorden, krijg je één van volgende beslissingen te horen:

Een afspraak om bij de huisartsenwachtpost (Molseweg 204) langs te gaan.
Dit is uitsluitend het geval wanneer je geen problemen hebt aan je luchtwegen of geen symptomen van een mogelijke corona-infectie vertoont. Zo besmet je zeker geen anderen in de wachtzaal.

OF

Een doktersbriefje wordt opgestuurd om 7 dagen thuis te blijven.
In dat geval heb je lichte symptomen en beperkte luchtwegproblemen, maar is er geen lichamelijk onderzoek nodig. Als de toestand verergert, dan bel je opnieuw naar je huisarts of de huisartsenwachtpost.

OF

Een afspraak in de coronawachtpost in sporthal Den Uyt.
Een arts onderzoekt je met de nodige persoonlijke bescherming. Nadien beslist de arts of je naar huis mag (met medicatie en/of informatie over de te nemen voorzorgsmaatregelen) of dat een verdere doorverwijzing naar het ziekenhuis noodzakelijk is. Let op: in de coronawachtpost wordt géén test op corona uitgevoerd.

Geen afspraak? Geen toegang tot de coronawachtpost
De coronawachtpost is open van 8 tot 18 uur ’s avonds. Kom uitsluitend met een afspraak. Zonder afspraak word je de toegang geweigerd. Bel dus altijd eerst naar je huisarts of de huisartsenwachtpost.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be