Naar inhoud
Gemeente Mol

Waarom blijven we thuis in MooiMol? Samen houden we het onder controle

samen voor een platte curve_extra wit
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 19 maart 2020

Door de coronamaatregelen op te volgen, vermijden we een groter aantal besmettingen. Dit zorgt ervoor dat we de maximumcapaciteit van onze gezondheidszorg niet overschrijden. Dus: samen zorgen we ervoor dat wie écht medische zorgen nodig heeft deze ook effectief krijgt. Doe het voor jezelf, je gezin, je familie, vrienden en kennissen.

Waarom blijven we thuis in MooiMol?

Omdat het moet van de federale overheid en het Nationaal Crisiscentrum, maar vooral voor onszelf, ons gezin, onze familie, onze vrienden en onze kennissen. 

  • De intensiteit en snelheid waarmee het coronavirus zich verspreidt, verschilt van regio tot regio. Elke inwoner heeft dit mee in de hand.
  • De huisartsen in onze coronawachtpost in sporthal Den Uyt zorgen ervoor dat elke inwoner met nood aan intensieve verzorging snel, veilig en efficiënt naar het ziekenhuis kan. Inwoners met een lichte virale infectie krijgen voor thuis gericht de nodige adviezen en medicatie.
  • De artsen, specialisten en verpleegkundigen van ons eigen Heilig Hartziekenhuis bereiden zich nu volop voor om de komende weken elke zwaar zieke coronapatiënt de medische verzorging te geven die hij of zij nodig heeft. De intensive care-plaatsen waar kunstmatige beademing kan worden toegediend, worden maximaal opgedreven.
  • De coronawachtpost en het Heilig Hartziekenhuis kunnen ons alleen maar voldoende helpen wanneer we er samen voor zorgen dat het coronavirus zich zo traag mogelijk in onze regio verspreidt, met een minimale piek. We moeten onder de kritische lijn van beschikbare capaciteit

Wat kan jij doen?
De artsen, specialisten en verpleegkundigen in Mol hebben daarom jou nodig … om NU thuis te blijven.  

  • Je besmet je familie, vrienden, kennissen en andere inwoners zonder dat je het zelf beseft.
  • Blijf thuis en vermijd elk onnodig sociaal contact. Respecteer altijd en overal de sociale afstand van 1,5 meter.
  • Doe hetzelfde voor je kinderen. Laat hen niet samen met andere kinderen bij je thuis, op straat of pleintjes spelen. Vang ze thuis op of – als het niet anders kan - via de noodopvang in de school.
  • Volg strikt alle richtlijnen op van de federale overheid en het Nationaal Crisiscentrum. Je vindt alle info op www.gemeentemol.be/corona

Zo geven we alle kansen aan de artsen, specialisten en verpleegkundigen in Mol om voor ons te zorgen.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 67, communicatie@gemeentemol.be