Naar inhoud
Gemeente Mol

Ontving jij de brief over de coronamaatregelen al?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 18 maart 2020

Op woensdag of donderdag 18 of 19 maart vinden alle inwoners een officiële brief van het gemeentebestuur in hun brievenbus. Hiermee willen we iedereen in onze gemeente informeren over de coronamaatregelen, ook wie niet online actief is. Voor hen zetten we in de brief onze sociale noodlijn 014 33 16 00 in de kijker. Tot slot steken we iedereen een hart onder de riem en vragen we om individueel verantwoordelijkheid op te nemen. Samen komen we deze moeilijke periode door.

Woensdag en donderdag 18 en 19 maart valt de brief bij al onze inwoners in de brievenbus, het gaat in totaal om 18.000 exemplaren. Omdat het coronavirus geen taal kent, vertalen we de brief in verschillende talen (Frans, Engels, Pools, Turks, Russisch, Arabisch, Spaans, Duits) om ervoor te zorgen dat we effectief iedereen bereiken.

Inwoners informeren

Met de brief benadrukken we dat onze inwoners de informatie over de toepassing van de coronamaatregelen in onze gemeente op de voet kunnen volgen via www.gemeentemol.be/corona en via de officiële facebookpagina van gemeente Mol.

Sociale noodlijn voor wie niet online is

We zijn ons bewust dat niet alle inwoners digitale kanalen ter beschikking hebben. Met de brief willen we er zeker zijn voor deze inwoners. We informeren hen via de brief over het telefoonnummer van de sociale noodlijn 014 33 16 00. Mensen met een beperkt sociaal netwerk, kunnen hier terecht met concrete vragen, bezorgdheden of voor een babbel. Meer info hierover vind je in het nieuwsbericht.

Oproep: neem verantwoordelijkheid!

Met de brief roepen we onze inwoners extra op om hun verantwoordelijkheid te nemen en hun gezond verstand te gebruiken. Enkel door er samen voor te gaan, vermijden we de verdere verspreiding van het virus.

We vragen inwoners om volgende afspraken na te leven:

  1. Vermijd onnodig sociaal contact wanneer mogelijk.
  2. Verzamel niet met anderen als dat niet strikt noodzakelijk is.
  3. Respecteer de persoonlijke afstand van minimum 1,5 meter in al je contacten.
  4. Was zoveel mogelijk je handen.
  5. Spreek anderen hierover op een vriendelijke manier aan.

We benadrukken dat alle maatregelen ook gelden in je privésituatie. Zo zijn bijvoorbeeld familiefeesten, wandel- en fietstochten in groep verboden.

Bpost

Deze snelle huis-aan-huiscommunicatie realiseerden we dankzij de bereidwillige medewerking van bpost. Het gemeentebestuur is enorm dankbaar dat zij dit mee mogelijk maakten.

Meer info: informatie- en onthaalbalie, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be