Naar inhoud
Gemeente Mol

Seniorenraad lanceert initiatief ‘Telefoon***ster***’ tegen corona

telefoon ster

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 17 maart 2020

De seniorenraad lanceert het initiatief ‘Telefoon***ster***’ om ouderen in hun buurt tijdens deze coronacrisis uit het isolement te halen. De seniorenraad verstuurt hiervoor een brief naar alle leden, maar ook andere senioren kunnen deelnemen. Bedoeling is dat de ‘Telefoon***ster***’ ouderen uit zijn/haar vereniging, buurt,… opbelt voor een babbel. Tijdens het gesprek peilen ze naar hoe de oudere zich voelt en of er noden zijn. Noodvragen melden zij aan de dienst seniorenplus 014 33 16 00. De dienst bekijkt wat ze voor deze mensen kan betekenen.

De coronamaatregelen vragen om onnodige sociale contacten te beperken. Bij kwetsbare ouderen veroorzaakt dit mogelijk eenzaamheid en bezorgheden. Een eenvoudig telefoontje kan een wereld van verschil betekenen. Merkt de ‘Telefoon***ster***’ tijdens het gesprek dat iemand het écht moeilijk heeft? Dan neemt hij of zij contact op met de dienst seniorenplus op het nummer 014 33 16 00.

Seniorenraad Mol ‘massa’s draagkracht’

‘Telefoon***ster***’ is een initiatief van de seniorenraad, in samenwerking met het gemeentebestuur. Op een moment waarop de wereld op z’n kop staat, is er volgens deze adviesraad één zekerheid: Seniorenraad Mol ‘massa’s draagkracht’. Ze durven met deze oproep rekenen op de inspanningen van hun leden en individuele senioren uit onze gemeente.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be