Naar inhoud
Gemeente Mol

Coronavirus: tot 13 april geen restaurant én activiteiten op Ten Hove

site Ten Hove
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 11 maart 2020

UPDATE: de maatregelen zijn aangepast. Blijft op de hoogte van het laatste nieuws over het coronavirus in onze gemeente via www.gemeentemol.be/corona


Vanaf donderdag 12 maart gelden op welzijnssite Ten Hove in de Jakob Smitslaan bijzondere voorzorgsmaatregelen voor het coronavirus. Zowel het restaurant als de cafetaria blijven gesloten. Alleen bewoners van de serviceflats kunnen ‘s middags nog in het restaurant terecht. Voor het woonzorgcentrum geldt een aangepaste strikte bezoekersregeling. De baliedienstverlening van seniorenplus en de sociale dienst behouden de normale werking. Met deze beslissing volgt het gemeentebestuur de preventierichtlijnen van de Vlaamse overheid voor het coronavirus. De maatregelen gelden voorlopig al zeker tot en met paasmaandag 13 april.

Op welzijnssite Ten Hove vinden heel wat activiteiten plaats voor ouderen. Daarnaast is er ook een woonzorgcentrum gevestigd. Deze doelgroep is extra kwetsbaar voor het coronavirus. Daarom volgen we de uitgevaardigde richtlijnen zeer strikt op. De preventieve maatregelen gelden in eerste instantie tot paasmaandag 13 april.

Restaurant en cafetaria

Het restaurant in Ten Hove gaat volledig dicht voor externe bezoekers. Alleen bewoners van de serviceflats kunnen voorlopig nog komen eten, op voorwaarde dat ze geen ziektesymptomen vertonen. Als dit wel het geval is, voorziet het lokaal dienstencentrum bezorging van de maaltijd op de serviceflat. Ook de cafetaria blijft volledig gesloten voor externe bezoekers. 

Activiteiten

Alle activiteiten die doorgaan in de zalen van het lokaal dienstencentrum worden tot en met 13 april afgelast of zullen doorgaan op een later te bepalen datum. Dit omvat allereerst de reguliere en wederkerende activiteiten van het lokaal dienstencentrum (bridge, lijndansen, zitturnen, schaken, hobbynamiddag, naaikaffee, puzzelnamiddag, boccia, kienen, meditatief tekenen, kleuren met senioren,…). De afgelasting geldt ook voor alle activiteiten van Digiweten (Open Computerlokaal en Start to smartphone/tablet).

Enkele andere grotere activiteiten die niet kunnen doorgaan:

  • Spaghetti tegen kanker op zondag 15 maart
  • Dag van het geluk op vrijdag 20 maart
  • Gespreksavond ‘De Ouders’ op woensdag 25 maart
  • Gezond Lenteontbijt op zondag 29 maart
  • Smaakmaker op woensdag 1 april
  • Lezing vitamines en voedingssupplementen op donderdag 2 april
  • Wieswedstrijd op maandag 6 april
  • Bloemschikken ‘Paasstuk maken’ op vrijdag 10 april

Aangepaste bezoekregeling woonzorgcentrum

In het woonzorgcentrum vragen we de bezoeken tot het strikt essentiële te beperken. Iedereen die niet in het woonzorgcentrum moet zijn, wordt gevraagd om het bezoek uit te stellen. Bezoek is uitsluitend mogelijk tussen 10 en 18 uur. In uitzonderlijke omstandigheden kan het buiten de openingsuren, na telefonische afspraak met de betrokken afdeling. Bezoekers jonger dan 16 jaar zijn nooit toegelaten. Elke bezoeker moet zich bovendien registreren in een register. Dit ligt aan de ingang. Ook tijdens het bezoek gelden enkele strikte hygiënerichtlijnen. Deze hangen uit. We vragen om deze te respecteren. 

Balie- en dienstenwerking

De balie op de welzijnssite blijft open. De dienst seniorenplus en sociale dienst behouden hun normale werking.

Meer info: info- en onthaalbalie welzijnssite Ten Hove, 014 33 16 00, 2400@gemeentemol.be