Naar inhoud
Gemeente Mol

Stef Vanbroekhoven van Vabco Mol Atletiek sportfiguur van het jaar 2019

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 2 maart 2020

Op 28 februari werden de jaarlijkse sporttrofeeën uitgereikt in Schouwburg Rex. 128 individuele kampioenen en negentien kampioensploegen werden in de bloemetjes gezet voor hun knappe sportprestaties. Het hoogtepunt van de avond was de bekendmaking van de sportlaureaten waarbij Stef Vanbroekhoven van Vabco Mol Atletiek werd verkozen tot sportfiguur van het jaar 2019. Het gemeentebestuur is trots op zoveel sportief talent en wenst elk van hen van harte proficiat met hun mooie resultaten.

> Sportfiguur: Stef Vanbroekhoven

Stef Vanbroekhoven werd verkozen tot sportfiguur van het jaar. De 22-jarige belofte ontpopte zich bij Vabco Mol Atletiek al vroeg in z’n carrière tot specialist op de werpnummers en behaalde afgelopen jaar vele mooie overwinningen zoals onder andere goud op het provinciaal en Belgisch kampioenschap hamerslingeren en de beste Belgische jaarprestatie gewichtwerpen. Op het Vlaams kampioenschap hamerslingeren bij de senioren behaalde hij zilver.

> Meest beloftevolle jongere: Josephine Kaers

De 13-jarige gymnaste Josephine Kaers kreeg de titel van meest beloftevolle jongere van het jaar. Naast enkele puike prestaties op internationale evenementen in het toestelturnen werd ze zowel provinciaal, Vlaams als Belgisch kampioen in deze discipline.

 

> G-sporter: Patrick Timmers

De trofee voor beste G-sporter van het jaar ging naar Patrick Timmers. Hij vertegenwoordigde ons land in het tijdrijden op de Special Olympic World Games in Abu Dhabi waar hij tegenstanders uit Libië, Pakistan en Spanje versloeg en zo een gouden medaille behaalde.

> Sportclub: Gym Mol

De titel van beste sportclub van het jaar ging naar Gym Mol. In 2019 turnden de wedstrijdgymnasten zich naar enkele mooie podiumplaatsen en ook de maatjes (G-gym) lieten zich op de Special Olympics weer van hun beste kant zien en kwamen naar huis met mooie medailles. Tot slot behaalden ze ook verschillende successen op Vlaams en nationaal vlak.

> Jeugdtrainster: Dagmar Ven

De trofee voor beste jeugdtrainster van het jaar was voor Dagmar Ven. Zij had in 2019 bij Gym Mol maar liefst drie ploegen onder haar hoede. De toegewijde gymnaste staat ondanks haar studies aan de hogeschool, wekelijks paraat om haar gymnasten wat bij te leren tijdens de trainingen. Ook bij binnen- en buitenlandse wedstrijden probeert ze haar drukke agenda vrij te maken om haar gymnasten te begeleiden.

> Jeugdsportclub: Mol Tennis Club

De titel van jeugdsportclub van het jaar ging naar Mol Tennis Club. Met bijna 300 actieve jeugdleden onder begeleiding van 37 gediplomeerde jeugdtrainers, beschikken ze over een degelijk en uitgebreid jeugdsportbeleid, waardoor de kwaliteit aan training en begeleiding van de Molse tennisjeugd gegarandeerd blijft.

> Trofee van Sportverdienste: Dymphna Smets

De trofee van sportverdienste ging dit jaar naar Dymphna Smets. Deze bekroning verdiende ze voor haar jarenlange inzet voor G-sport, senioren en personen met een beperking als bezieler van Recreas Mol.

> Publieksprijs: Marthe Daems

Ook de Publieksprijs werd voor de derde keer uitgereikt. 2.264 mensen brachten hun stem uit. Alle stemmen werden geteld en hielpen uiteindelijk Marthe Daems, mountainbikester van Trek-Bioracer, aan de overwinning. Zij behaalde de 10e plaats op het Europees kampioenschap en de 1e plaats op het Belgisch en Provinciaal kampioenschap.

Subsidies jeugdsportstages

Elke club die in 2019 een jeugdstage aanbood, kon een aanvraag indienen voor subsidies. Volgende sportclubs ontvingen elk een cheque van 600 euro: Vabco Basket Mol, Koninklijke Wezel Tennis Club, VC Moldavo, Mol Tennis, Club, Gym Mol en KFC Mol. Met dit geld kunnen ze verdere initiatieven voor de jeugdleden uitwerken.

 

> Subsidies sportmanifestaties

Ook clubs die een groot evenement of tornooi organiseerden kwamen in aanmerking voor subsidies. Gym Mol, Molvoc, Mozka, Tennis Club Field, Mol Tennis Club, Koninklijke Wezel Tennis Club en Hockey Club Inter Mol kregen elk een cheque van 715 euro.

Meer info: sportdienst, 014 33 05 12, sportactiviteiten@gemeentemol.be