Naar inhoud
Gemeente Mol

Minder Mobielen Centrale reed vorig jaar 4,5 keer de wereld rond

MMC reed 4_5keer de wereld rond
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 3 maart 2020

De Minder Mobielen Centrale legt in onze gemeente maar liefst 36 ritten per dag af. Met het Aangepast Vervoer doen we gemiddeld 4,5 ritten per dag. Voor de Minder Mobielen Centrale komt dat neer op 184.609 afgelegde kilometers in 2019, een afstand die gelijk staat aan 4,5 keer de wereld rondrijden. Het gemeentebestuur is trots op de groep van 33 vrijwilligers die dit vervoer mogelijk maken. Het betekent een wereld van verschil voor oudere en minder mobiele inwoners uit onze gemeente.

Ouderen en mensen met een beperking voor wie het openbaar vervoer geen optie meer is, kunnen zich inschrijven voor de Minder mobielen centrale of het aangepast vervoer.

Minder Mobielen Centrale
Maar liefst 516 inwoners met mobiliteitsproblemen deden het afgelopen jaar beroep op de Minder Mobielen Centrale. 23 vrijwilligers legden 11.960 ritten af om deze mensen naar de kapper, de winkel, familie, het ziekenhuis,… te brengen en hen weer op te halen. Vaak gaat het om korte ritten, maar ook langere afstanden – naar bijvoorbeeld ziekenhuizen in andere steden – vormen geen uitzondering.

Aangepast Vervoer
Bijkomend ondersteunen we een 90-tal rolstoelgebonden inwoners met het Aangepast Vervoer (Handicar). Met een aangepaste wagen brengen acht vrijwilligers hen naar de dokter, de tandarts, familiefeestjes,…

Vervoer dagopvang
Tot slot organiseert het vrijwilligersvervoersteam ook ritten van en naar dagopvang Den Boulevard. Van maandag tot vrijdag brengen ze mensen in groep met een aangepast busje veilig van en naar de dagopvang in de Witte Meren.

Molmobiel
Tot slot rijdt onze Molmobiel elke maandag met geïnteresseerde naar de Colruyt om wekelijkste inkopen te doen.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 15 28, vervoer@gemeentemol.be