Recordaantal nieuwe bloeddonoren op één avond tijdens bloedinzameling in Rauw

donderdag 20 februari 2020

Tijdens de bloedinzameling in Rauw op dinsdagavond 19 februari ontving het Rode Kruis - Mol maar liefst 17 nieuwe donoren. Een absoluut record! Maar liefst 20% van de bloeddonoren in Rauw kwam voor de eerste keer. Volgens het Rode Kruis Mol is het hoge aantal nieuwkomers een gevolg van de oproepen die het gemeentebestuur lanceerde in het kader van ‘Ons dorp geeft’ om het aantal donoren in de gemeente op te krikken. Bedankt aan alle inwoners die hiervoor hun steentje bijdragen!

Onze gemeente zoekt in totaal 303 nieuwe bloeddonoren om het Vlaams gemiddelde te verslaan. Als we zoveel inwoners overtuigd krijgen om voor het eerst bloed-, plasma- of bloedplaatjes te geven, stijgt het aantal donoren in onze gemeente van 3,77 naar 4,77%. Hiermee ondersteunen we het doel van Rode Kruis-Vlaanderen om meer Vlamingen te overtuigen donor te worden. Laat zien dat we een vrijgevige en gezonde gemeente zijn en word donor!

Bloedgiftes februari
Bloed doneren kan deze maand nog tweemaal in onze gemeente. Maar ook als je als Mollenaar bloed geeft in een andere gemeente, zorg je voor een stijging van het aantal donoren in Mol.

• 25 februari van 17 tot 20.30 uur in het Miloheem, Milostraat 13
  • 27 februari van 17.30 tot 20.30 uur in basisschool ’t Schrijvertje, Guido Gezellestraat 10

Meer info: Rode Kruis afdeling Mol, 0476 07 54 03, bloed@rodekruis.be