Naar inhoud
Gemeente Mol

Mol, Balen, Dessel en Retie stoppen binnenkort met roken. Schrijf snel in!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 31 januari 2020

Op maandag 2 maart zetten onze rokende inwoners de eerste stap richting een rookvrij leven. Om 19.30 uur ben je welkom op een vrijblijvende infosessie door tabakoloog Els Bosch in de raadzaal in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Kan je er niet bij zijn? Later in de week ben je ook welkom in Balen, Dessel of Retie. Inschrijven voor deelname aan het rookstopprogramma doe je voor 6 maart op www.gemeentemol.be/stoppenmetroken. Voor de infosessie moet je niet inschrijven.

Je komt tijdens de infosessie te weten wat voor jou de mogelijkheden zijn. Je kan het programma helemaal op je noden en behoeften afstellen, wat het stoppen natuurlijk alleen maar makkelijker maakt.

Kostprijs

Voor een volledig rookstopprogramma in groep of individueel van acht infosessies betaal je 48 euro, mensen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro.

Op eigen tempo

Meedoen met de sessies wil niet zeggen dat je tijdens de eerste sessie al moet stoppen met roken. Het is de bedoeling om op eigen tempo te stoppen met roken. De verslaving is niet voor iedereen even ernstig. Uiteindelijk is een volledige stop wel de bedoeling, maar als je wil mag je in het begin ook minderen.

Elkaar steunen

Als je even een moeilijk moment doormaakt, kan je wel wat steun gebruiken. In een Facebook-groep met alle deelnemers help je elkaar door die moeilijke fase. Als je kiest voor een sessie in groep vertel je op die momenten ook over je moeilijkheden en je frustratie.

Hulpmiddelen

Nicotinespray, medicatie, cold turkey, e-cigarette, … volgens de tabakoloog zijn er veel manieren waarop je kan stoppen met roken. Je kiest de methode die het best bij je past. Het is belangrijk om jouw traject zelf mee uit te stippelen.

Wanneer?

De acht groepssessies vinden altijd plaats op maandag om 9, 10.30, 18.30 en 20 uur. Je kiest per week welk moment het best uitkomt. Aan de hand van het aantal inschrijvingen kunnen extra momenten toegevoegd worden.

Gezonde Gemeente

In 2017 klokte ‘Mol, Balen en Dessel stoppen met roken’ af op een 200-tal deelnemers. In het kader van Gezonde Gemeente blijven we als gemeente inzetten op een rookvrij leven voor al onze inwoners. Dit jaar met Retie als nieuwe partner en een grote voorraad frisse moed!

Extra infosessies

Heb je de infosessie in onze gemeente op 2 maart gemist? In Balen, Dessel en Retie krijg je ook alle informatie op volgende infosessies:

  1. Balen: dinsdag 3 maart, 19.30 uur in De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1
  2. Dessel: woensdag 4 maart, 19.30 uur in de refter van gemeentelijke basisschool De Kangoeroe, Lorzestraat 37
  3. Retie: donderdag 5 maart, 19.30 uur in GC Den Dries, Kerkhofstraat 37

Inschrijven voor het programma doe je voor 6 maart op www.gemeentemol.be/stoppenmetroken. Voor de infosessie moet je niet inschrijven.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be