Naar inhoud
Gemeente Mol

Help anderstalige mama’s aan een betere toekomst: word vrijwillige kinderoppas

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
zaterdag 18 januari 2020

Nederlands leren bevordert de integratie van anderstalige vrouwen. Om ook vrouwen met jonge kinderen de kans te geven deel te nemen aan de lessen, zoeken we vrijwillige kinderoppassers. Werk je graag in groep, met kinderen en hun mama’s, én kan je tijd vrijmaken op dinsdag- en/of donderdagvoormiddag? Contacteer dan het Huis van het Kind Regio Mol via 014 33 15 81 of huisvanhetkind@gemeentemol.be.

Op dinsdag en donderdag tussen 9 en 12 uur organiseert het Huis van het Kind Regio Mol het project Moeder-Taal waarbij anderstalige moeders Nederlandse lessen volgen. Dit gebeurt in samenwerking met het centrum voor volwassenenonderwijs CBE Kempen en Kind en Gezin. Om ook vrouwen met kleine kinderen de kans te geven deel te nemen, voorzien we kinderopvang in de gebouwen van de buitenschoolse kinderopvang Windekind, Beukenbosstraat 15. Voor de organisatie van de opvangmomenten zoeken we nog vrijwillige oppassers. Zo draag jij je steentje bij aan hun toekomst!

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent sociaal en je hebt een open, respectvolle en zorgzame houding.
  • Je werkt graag met (kleine) kinderen en je hebt de nodige basiskennis.
  • Je kan (kleine) kinderen stimuleren in hun ontwikkeling op een pro-actieve manier.
  • Je werkt ook graag in groep met de kinderen en af en toe met hun mama’s.
  • Je bent beschikbaar op dinsdag en/of donderdag tussen 9 en 12 uur.
  • Je kan aanwezig zijn op één van de vrijwilligersvergaderingen op 3 of 5 maart van 12 tot 14 uur.
  • Je bent minimum één voormiddag aanwezig per twee weken en je engageert je voor een langere periode tussen maart en juni 2020.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op met Huis van het Kind via 014 33 15 81 of mail naar huisvanhetkind@gemeentemol.be. We bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Meer info: Huis van het Kind Regio Mol, Jakob Smitslaan 22, 014 33 15 81, huisvanhetkind@gemeentemol.be, www.huisvanhetkindregiomol.be