Bibliotheek start met Taalpunt Nederlands voor anderstaligen en laaggeletterden

dinsdag 14 januari 2020

Op maandag 13 januari startte onze bibliotheek met een Taalpunt Nederlands. Hiermee ondersteunen we anderstaligen en laaggeletterden om Nederlands te leren. In het Taalpunt vind je taalcursussen, leer- en woordenboeken. Ook romans, informatieve boeken, luisterboeken, films en Wablieftkrantjes kan je uitlenen.

Het Taalpunt kwam tot stand in samenwerking met de cursisten van de opleiding ‘Intercultureel medewerker’ van CVO HIK campus Mol. De bibliotheek hoopt op deze manier anderstaligen te bereiken. We willen hen ondersteunen in het aanleren van het Nederlands en hen helpen bij hun integratie. Naast het uitlenen van materialen organiseert de bibliotheek ook aangepaste activiteiten. Uitstappen en lezingen in het thema zijn een volgende stap in het project.

Meer info: Bibliotheek, 014 33 07 64, bibliotheek@gemeentemol.be