Naar inhoud
Gemeente Mol

Lek in koelwatercircuit SCK•CEN ongevaarlijk

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 13 augustus 2013

In de vroege avond van dinsdag 13 augustus stelde het SKC•CEN een lek vast in het secundair circuit van de reactor BR 2. De vastgestelde lek bevond zich in de leidingen van het koelwater. Het water vloeide naar de privéweg van het studiecentrum, in het verlengde van de Boeretangsedreef. Uit voorzorg sloot de politie de weg af. Het centrum bevestigt dat het gelekte water geen radioactiviteit bevat en dat er dus ook geen enkel gevaar is voor de omwonenden en het milieu. Het studiecentrum dichtte intussen het lek.

Het SCK•CEN deed onmiddellijk na de vaststelling van de lek de nodige onderzoeken. De resultaten zijn negatief. Dat wil zeggen dat het gelekte koelwater niet radioactief is. Het studiecentrum bevestigt dan ook dat er geen enkel gevaar is voor de omwonenden en het milieu. 

Standaardprocedure
Na de vaststelling van het lek, sloot de politie de privéweg van het studiecentrum (het verlengde van de Boeretangsedreef) af voor alle verkeer. Ook de training van de plaatselijke hockeyclub werd stilgelegd. Dit zijn standaard voorzorgsmaatregelen die het studiecentrum moet nemen in deze situatie. 

Dichten lek
Het studiecentrum dichtte intussen het lek en test het circuit nu uitvoerig.

Meer info: rampenambtenaar, 014 33 08 51, rampenambtenaar@gemeentemol.be