Naar inhoud
Gemeente Mol

Start bouw overdekte afscheidsruimte op begraafplaats Kruisven

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 11 november 2019

Het gemeentebestuur start in de week van 11 november met de bouw van een overdekte afscheidsruimte op de begraafplaats Kruisven. De werken starten met het rooien van een aantal bomen op de plaats waar de afscheidsruimte komt. Vanaf 25 november begint een aannemer dan met de bouw van de afscheidsruimte. De begraafplaats blijft steeds toegankelijk, al kunnen de werken mogelijk voor wat hinder zorgen.

Bij begrafenisplechtigheden zorgt de afscheidsruimte ervoor dat mensen beschut tegen regen en wind, ingetogen afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Het bestaande gebouw blijft staan en krijgt een opknapbeurt.

Afscheidsruimtes begraafplaatsen

Ook op de begraafplaatsen van Achterbos, Donk, Sluis, Ginderbuiten, Gompel, Millegem, Ezaart en Rauw werden eerder al overdekte afscheidsruimtes gebouwd. Omdat Kruisven de centrale en grootste begraafplaats is, koos het gemeentebestuur hier voor een ander model. In de toekomst komt ook de begraafplaats van Wezel nog aan de beurt. Mogelijk krijgt de begraafplaats van Postel geen afscheidsruimte omdat deze te klein is.

Meer info: dienst begraafplaatsen, 014 33 08 22, begraafplaatsen@gemeentemol.be