Naar inhoud
Gemeente Mol

Bespaar op je energiefactuur, koop een woonmeter!

woonmeter in hand

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 6 november 2019

Onze gemeente verkoopt opnieuw woonmeters aan verlaagd tarief. Voor de prijs van 11 euro per stuk koop je een woonmeter aan de informatie- en onthaalbalie in ’t Getouw (Molenhoekstraat 2) of Ten Hove (Jakob Smitslaan 28). De verkoop loopt van maandag 4 november tot en met vrijdag 20 december. Bij elke woonmeter krijg je een handleiding met tips om tot de juiste luchtvochtigheid en temperaturen in huis te komen.

Dankzij een groepsaankoop van twaalf Kempense gemeenten kunnen we de woonmeters aan deze lage prijs aanbieden. Normaal betaal je makkelijk het dubbele voor een toestel van dezelfde kwaliteit.

Wat is een woonmeter?

De woonmeter is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel dat de temperatuur en luchtvochtigheid in de woning meet. Een te hoge luchtvochtigheid leidt tot hogere stookkosten. Droge lucht opwarmen kost immers minder energie dan vochtige lucht opwarmen. Een aanhoudende hoge luchtvochtigheid in de woning werkt schimmelvorming en gezondheidsproblemen in de hand.

Een juiste temperatuur in de woning verlaagt de stookkosten. Dit is 20°C bij aanwezigheid en 16°C bij afwezigheid. De temperatuurweergave van veel thermostaten is na enkele jaren gebruik niet meer nauwkeurig. De woonmeter geeft je een juiste inschatting in een oogwenk. Een goed binnenklimaat kent dus vele voordelen.

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be