Naar inhoud
Gemeente Mol

Psychologische hulp voor 65-plussers op welzijnssite Ten Hove

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 30 oktober 2019

Voortaan kunnen 65-plussers uit onze gemeente terecht bij een eerstelijnspsychologe op welzijnssite Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. De psychologe van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) Kempen bekijkt je probleem aan de hand van maximum vijf gesprekken en zoekt samen met jou naar oplossingen. De kostprijs van een gesprek hangt af van je inkomen en vormt voortaan geen drempel meer om hulp te zoeken. Je huisarts of maatschappelijk werker kan je aanmelden.

De psychologe van CGG Kempen werkt voor de regio Balen, Dessel, Mol en Retie. Ze heeft in elke gemeente een vaste zitdag. Op vrijdag is ze aanwezig op welzijnssite Ten Hove. Ze heeft een kantoor op de dienst seniorenplus en staat klaar voor 65-plussers die hun weg niet vinden in de reguliere hulpverlening.

Na doorverwijzing
Zowel huisartsen als maatschappelijk werkers kunnen een afspraak maken bij de psychologe. Omdat de psychologe enkel voor deze doelgroep én enkel voor onze regio werkt, kunnen inwoners er snel terecht.

Verminderd tarief
Het tarief dat je betaalt voor een gesprek, wordt bepaald door je inkomen. Je betaalt maximaal 11 euro voor een gesprek. Wie een verhoogde tegemoetkoming heeft, betaalt slechts 4 euro.

Inspelen op een grote nood
Uit onderzoek blijkt dat 65-plussers te weinig hun weg vinden naar psychologische hulp. Dat terwijl deze mensen vaak te maken krijgen met grote veranderingen in hun leven. Ze gaan met pensioen, kinderen gaan de deur uit, hun ouders worden zorgbehoevend. Ook als ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven, last hebben van sombere stemmingen, eenzaam zijn of stress ervaren kan psychologische hulp vaak een oplossing betekenen.

Meer info: dienst seniorenplus, Jana Desiron, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be