Naar inhoud
Gemeente Mol

Rooien afgestorven esdoorn Diepestraat herstelt site kapelletjesboom in ere

boom Sluis
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 28 oktober 2019

Sinds jaar en dag vond je in Sluis op de hoek van de Diepestraat met de Holleweg een aangename rustplek onder een prachtige esdoorn. Aan de boom prijkt een kapelletje, piekfijn verzorgd door buurtbewoners. Jammer genoeg oogt deze ooit zo idyllische plek lang niet meer zo mooi nu de esdoorn volledig is afgestorven, zonder kans op herstel. Hoog tijd vindt het gemeentebestuur om deze site in alle ere te herstellen en de dode boom te vervangen door een nieuw jong exemplaar.

Bij controle bleek de esdoorn helemaal afgestorven, waardoor er geen kans is op herstel. De esdoorn zal daarom op 7 november noodgedwongen gerooid worden, zodat vallende takken geen gevaar kunnen opleveren. Achteraf wordt een nieuwe jonge Liriodendron tulipifera (tulpenboom) aangeplant van een al wat groter formaat. Tijdens de werken nemen we het kapelletje tijdelijk weg om het later weer op te hangen.

Wat met het kapelletje?

Het gemeentebestuur contacteerde de buurbewoners die het kapelletje momenteel verzorgen. Zij bewaren tijdelijk het gebedshuisje om het later weer op te hangen.

?Meer info: groendienst, 014 33 07 35, groendienst@gemeentemol.be