Naar inhoud
Gemeente Mol

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Kempen start werking in Mol

centrum voor geestelijke gezondheid kempen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 28 oktober 2019

Het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Kempen start deze maand met een werking in onze gemeente. Dit zorgt ervoor dat mensen die beroep doen op psychologische hulp voortaan ook dicht bij huis geholpen kunnen worden. De werking richt zich op kinderen en volwassenen uit de regio. Ze kunnen er terecht na doorverwijzing door een arts, de sociale dienst, het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB),… De opstart van deze werking gebeurde in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur.

Je vindt de medewerkers van het Centrum voor Geestelijk Gezondheidszorg (CGG) op de Welzijnssite Ten Hove, Jakob Smitslaan 24. Dit zorgaanbod komt er voor onze inwoners, maar ook voor inwoners van Balen, Dessel en Retie.

Drempels verlagen
CGG Kempen biedt gespecialiseerde begeleiding en behandeling aan inwoners uit het arrondissement Turnhout die belemmerd worden in hun functioneren door een ernstige psychische, psychosociale en/of psychiatrische problematiek. Het gaat om een uitbreiding van de bestaande werkingen in Turnhout, Geel, Herentals en Hoogstraten. Inwoners uit onze of de omliggende gemeenten die door een professionele verwijzer - bijvoorbeeld arts of een maatschappelijk werker - doorverwezen worden, hoeven zich dus niet meer te verplaatsen naar Turnhout, Geel, Herentals of Hoogstraten. Op de manier verlagen we de drempels naar professionele hulp.

Meer info: CGG Antennewerking Mol, 014 41 09 67, info@cggkempen.be