Naar inhoud
Gemeente Mol

Muur voetgangerstunnel wordt verder hersteld vanaf 28 oktober

tunnel herstellingswerken
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 21 oktober 2019

Midden juni vonden de eerste herstellingen plaats aan de muur van de voetgangerstunnel onder de spoorweg in de Turnhoutsebaan. Van 28 tot en met 31 oktober en van 4 november tot vermoedelijk 8 november vinden de vervolgwerken plaats  aan de overige delen van de scheefgezakte muur. De herstellingswerken op dit drukke kruispunt vragen de nodige voorzichtigheid van alle weggebruikers.

Begin mei reed een automobilist vanuit de Leenhofstraat in op de zijmuur van de tunnel. Door de ernstige beschadiging bleef de tunnel enkele weken afgesloten. Midden juni vonden de eerste herstellingswerken plaats aan het ernst getroffen deel van de tunnel. De aanrijding veroorzaakte evenwel ook schade op andere plaatsen in de muur. Zo staat de muur over een afstand van 10 meter nog steeds scheef.

Fietsers op de rijbaan

Om de tunnelmuur verder te kunnen herstellen, moet de aannemer het volledige gecombineerd voet- en fietspad innemen. Dit betekent dat fietsers vanaf het kruispunt met de Keirlandse Zillen op de rijbaan moeten.

Omleiding voor voetgangers

Voetgangers worden via een bewegwijzerde omleiding naar de oversteekplaats ter hoogte van de Keirlandse Zillen geleid om vervolgens via het voetpad aan de overzijde de Statiestraat te bereiken. Daar kunnen ze opnieuw via het zebrapad oversteken richting Statieplein. Concreet betekent dit vooral dat de gebruikers van randparking Keirlandse Zillen een stukje moeten omwandelen.

Voorzichtigheid

Automobilisten die dit kruispunt gebruiken, vragen we om voorzichtigheid omtrent overstekende voetgangers en fietsers op de rijbaan. Dit geldt zeker tijdens de drukke momenten in de ochtend- en avondspits.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 81, verkeersdienst@gemeentemol.be