Naar inhoud
Gemeente Mol

Kinderen brainstormen over toekomst plein Rijtenhof tijdens inspraakmoment

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 10 oktober 2019

Op woensdag 9 oktober verzamelden elf kinderen tussen 4 en 14 jaar voor het inspraakmoment rond de toekomst van het plein Rijtenhof in Millegem. Zij vertelden honderduit over de dingen die ze nu doen op het Rijtenhof en wat ze er nog meer willen doen. Composities voor de herinrichting van het plein werden gevormd en de fantasie vloeide rijkelijk. Benieuwd naar hun toekomstdromen voor het plein? Of heb je zelf ook ideeën? Bezorg ze ons voor 1 november via het online platform www.gemeentemol.be/rijtenhof.

Samen met de schepen voor jeugd, medewerkers van jeugd- en sportdienst en IOK, verzamelden de kinderen – door het slechte weer – eerst in basisschool Millekemol. De kinderen werden in groepjes verdeeld om daarna aan de slag te gaan met stiften, kleurtjes en picto-play: een methodiek om kinderen en jongeren publieke (speel)ruimte te laten ontwerpen. Aan de hand van speelse icoontjes konden de kinderen zelf ontwerpen maken én afwegen welke keuzes ze maakten.

 

Eénmaal de regen opgetrokken, ging het richting Rijtenhof waar iedereen naar de berg – hun favoriete plek – rende. “Soms leggen we hier planken op om te kunnen BMX-en”, zo klonk het. Ook de bosjes en struiken worden als leuk ervaren om kampen te bouwen en zich te verstoppen. “Alleen jammer van al die prikplanten.” Verder vinden de kinderen het jammer dat er geen speeltoestellen staan, er vaak hondenpoep ligt en het plein niet mooi oogt.

 

Resultaten brainstorm

De kinderen dromen alvast van een wilgenhut, klimboom met boomhut, bloemenweide, fietsweg, doolhof, BMX-parcours, picknickbanken, speeltuigen, kabelbaan, zandbak, appelboom, wandelweg, hele grote berg met tunnel, put met glijbaan en ladder in de berg, skateramp, multifunctioneel sportplein,… Deze resultaten worden meegenomen naar de ontwerper.

 

Plein Rijtenhof

Het Rijtenhof is een groot plein in Millegem, gelegen tussen de Arendstraat, Bosduifstraat en Rijtenhof. Het grote grasveld heeft nu twee petanquebanen en enkele bomen. Vanuit de jeugd- en sportdienst bekijkt het gemeentebestuur hoe we dit plein kunnen herinrichten. We willen de inrichting van het plein zoveel mogelijk afstemmen op de wensen en noden van de buurt.

 

Infoavond volwassenen

Op 19 september vond ook al een infoavond plaats voor volwassenen. Een 30-tal buurtbewoners en vertegenwoordigers van verenigingen waren aanwezig. Na de presentatie kreeg iedereen de kans om de sterktes en zwaktes van het plein op te lijsten en eigen ideeën voor te stellen. De presentatie en de resultaten vind je op het online platform www.gemeentemol.be/rijtenhof.

 

Ideeën verzamelen

Kon je er op 19 september of 9 oktober niet bij zijn, maar wil je toch je mening of ideeën met ons delen? Surf dan naar het online platform www.gemeentemol.be/rijtenhof. Tot en met 31 oktober 2019 verzamelen we hier al jullie ideeën over de toekomst van het plein. Je kan er ook je stem uitbrengen bij de al aangeleverde ideeën. Nadien start de ontwerpfase.

 

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende stappen die we ondernemen voor de herinrichting van het plein Rijtenhof? Surf dan naar het online platform www.gemeentemol.be/rijtenhof.

Meer info: jeugddienst, 014 33 05 30, jeugddienst@gemeentemol.be