Naar inhoud
Gemeente Mol

Nederlandstalige babbelkousen gezocht voor begeleiding anderstalige kinderen

QG6A6451
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 16 september 2019

Ben je een babbelkous die goed Nederlands spreekt? Kan je je gedurende één schooljaar wekelijks een uurtje tijd vrijmaken? Investeer dan in de toekomst van anderstalige kinderen in onze gemeente! Stel je kandidaat als vrijwilliger voor het project Babbelkousje bij de dienst samenlevingsopbouw via 014 33 15 73 of samenlevingsopbouw@gemeentemol.be

Samen met de scholen uit onze gemeente werken we aan taalstimulering bij jonge kinderen. Babbelkousje staat voor ‘lezen en spelen aan huis’. Als vrijwilliger begeleid je een anderstalige leerling uit de derde kleuterklas of het eerste leerjaar, of een kind dat nieuw is in ons land. Zo help je hem of haar om al spelend in de vertrouwde thuisomgeving het Nederlands te oefenen. Door gezelschapsspelletjes te spelen, te puzzelen, samen te lezen … Ook kan je samen deelnemen aan onze leuke activiteiten, zoals een theateruitstap of bezoek aan de academie.

Taalstimulering
Voor Babbelkousje begeleid je van oktober tot en met juni een uur per week een kind aan huis. Of in de Babbelkous PLUS-variant ga je twee keer per maand met een ouder van de leerling op stap. Als vrijwilliger sta je er ook niet alleen voor. Je krijgt vanuit de dienst samenlevingsopbouw, de bibliotheek en de basisschool voldoende ondersteuning en materiaal om deze boeiende uitdaging aan te gaan.

Voorwaarden?

  • Je werkt graag met kinderen en/of ouders van andere origine
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands
  • Je bent minimum 16 jaar
  • Je staat open voor vorming en uitwisseling

Interesse?
Maak een afspraak met via het nummer 014 33 15 73 of mail naar samenlevingsopbouw@gemeentemol.be. We nodigen je uit voor een vrijblijvend gesprek over Babbelkousje. Op 19 oktober is er een startmoment gepland. Samen maken we er een onvergetelijke ervaring van!

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 73, karen.drooghmans@gemeentemol.be