Naar inhoud
Gemeente Mol

Gratis vorming tijdens Trefdag Vrijwilligers op donderdag 14 november

gettyimages-867128702
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 17 september 2019

Vrijwilligers en organisaties of verenigingen die met vrijwilligers werken, krijgen de kans deel te nemen aan gratis vormingen tijdens de Trefdag vrijwilligers. De Trefdag gaat door op donderdag 14 november in het ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Inzetten op je kwaliteiten, omgaan met vertrouwelijke info en het werven van middelen voor je organisatie zijn de onderwerpen van de vormingen. Mis dit niet! Schrijf snel in via www.gemeentemol.be > e-loket > trefdag vrijwilligers 2019.

Met deze Trefdag - georganiseerd in samenwerking met VormingPlus Kempen – ondersteunt Vrijwilligerscentrale Mol vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken. De vormingen zijn gratis. Inschrijven is verplicht via www.gemeentemol.be > e-loket > trefdag vrijwilligers 2019.

Geïnteresseerden hebben de keuze uit verschillende vormingen:

Workshop 1: Inzetten op je kwaliteiten, met bewaking van je grenzen in je vrijwilligersengagement door Erwin Vermesen

Het is voor iedereen belangrijk om de balans te vinden en in stand te houden tussen ‘uitputtende’ en ‘voedende’ activiteiten. Zo niet raak je opgebrand. Sommige activiteiten kunnen beide zijn. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor vrijwilligerswerk. Het is belangrijk om na te gaan hoe jij (on)evenwichten in je dagbesteding ervaart. Deze workshop nodigt uit om hierbij stil te staan zodat je beter zicht krijgt op jouw balans en aandachts- punten hierbij.

Wanneer?

  • van 14 tot 16.30 uur
  • of van 19.30 tot 22 uur

 

Workshop 2: Omgaan met vertrouwelijk informatie door Daniël Janssens

In tal van verenigingen en organisaties in de welzijns- en gezondheidssector zijn vrijwilligers actief. Wat ze doen is zeer divers. Om welke taken het ook gaat, altijd komen vrijwilligers in aanraking met vertrouwelijke informatie. In deze vorming bieden we een leidraad aan en staan we even stil bij het omgaan met vertrouwelijke informatie.

Wanneer?

  • van 14 tot 16.30 uur
  • of van 19.30 tot 22 uur

 

Workshop 3: Wafelenbak of projectdossier? door Sabine Craenen

Deze vorming richt zich tot verenigingen en organisaties.

Een spaghettiavond, een tombola, sponsoring van de plaatselijke serviceclub,… Er zijn veel manieren om geld in te zamelen, maar misschien heb je nog niet aan alles gedacht. Wat zijn de troeven van jouw organisatie? Wie zou daar steun voor willen geven? We bekijken de pro’s en contra’s van verschillende vormen van steun zodat jij met nieuwe ideeën vertrekt.

Wanneer?

  • van 19.30 tot 22 uur

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 16, inne.dierckx@gemeentemol.be