Naar inhoud
Gemeente Mol

Knotsgek filmpje toont enthousiasme in kinderclubs afgelopen zomer

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 3 september 2019

Als afsluiter van de zomervakantie maakten enkele kinderen samen met hun begeleidster van de buitenschoolse kinderopvang een knotsgek filmpje. Het filmpje toont duidelijk het doel van opvang: kinderen een vrijetijdsaanbod geven als ze in de kinderclub zijn. Een team van 45 enthousiaste begeleidsters aangevuld met negen jobstudenten spande zich dan ook de hele zomer in om 600 kinderen een fijne zomer te bezorgen.

Bekijk het filmpje hier

In juli en augustus vingen onze kinderclubs ’t Krekeltje en Windekind in totaal 600 verschillende kinderen op gespreid over 34 opvangdagen. Omdat één kind vaak meerdere dagen naar de opvang komt, kunnen we in totaal spreken over 5.800 verschillende opvangmomenten.

Gevarieerd activiteitenprogramma

Zowel tijdens de vakantieperiodes als tijdens het schooljaar bieden de begeleidsters in de kinderclubs een gevarieerd activiteitenprogramma aan. Elk kind kiest naargelang zijn eigen talenten of interesses aan welke activiteit het deelneemt.

Op naar voor- en naschoolse opvang vanaf september

Nu het weer september is, gaat de buitenschoolse kinderopvang opnieuw van start in de negen kinderclubs gespreid over verschillende gehuchten. 45 begeleid(st)ers, 2,5 administratief mede­werkers en drie coördinatoren zorgen ervoor dat er dagelijks zo’n 1.300 kinderen opgevangen kunnen worden.

Meer info: buitenschoolse kinderopvang, 014 33 15 72, bkomol@gemeentemol.be