Naar inhoud
Gemeente Mol

Snelwegparking in Postel richting Antwerpen afgesloten voor werken aan E34

E34 werken
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 9 augustus 2019

Vanaf vrijdag 9 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de E34 met de vernieuwing van de rijstroken richting Antwerpen in Oud-Turnhout en in de zone vanaf het kanaal Dessel-Schoten tot aan de Nederlandse grens (grondgebied Mol-Postel). Het verkeer rijdt er vanaf de start van de werken over twee versmalde rijstroken in elke richting, op één zijde van de snelweg. Voor de uitvoering van deze werken is de snelwegparking in Postel richting Antwerpen afgesloten. Meer info vind je op www.wegenenverkeer/werkenE34.

In juli startte AWV al met de voorbereidende werken om dit structureel onderhoud mogelijk te maken. Ondertussen zijn er doorsteken gemaakt in de middenberm en tijdelijke pechhavens aangelegd langs de weg en werd er tijdelijke markering aangebracht.

Het effectieve onderhoud start maandag 12 augustus. In de eerste fase pakken we de rijstroken richting Antwerpen aan. De bestaande wegopbouw wordt volledig opgebroken en vervangen door een nieuwe rijweg in asfalt. Het verkeer op de E34 kan steeds in beide richtingen blijven rijden. Ter hoogte van de werken rijdt het verkeer over twee versmalde rijstroken in elke richting, op één zijde van de snelweg. Autoverkeer richting Antwerpen wordt vanaf vrijdag 9 augustus via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant geloodst. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.
 
Door de werken zijn in de richting van Antwerpen zowel de oprit als de afrit Oud-Turnhout tijdelijk afgesloten, en in de richting van Nederland is de oprit toe. De afrit voor het verkeer dat richting Nederland rijdt blijft wel open in deze fase. Het verkeer volgt een omleiding via de naastliggende op- en afritten: op- en afrit Turnhout-centrum (24) of op- en afrit Retie (26). Zone Arendonk Industrie is bereikbaar via op- en afrit Retie (26) en N118 en de snelwegparking in Postel richting Antwerpen is vanaf begin augustus tot einde werken afgesloten.

 

De werken op de rijrichting Antwerpen duren tot midden september. Vervolgens verplaatsen de werken naar de andere kant van de snelweg, voor de vernieuwing van de rijstroken richting Nederland. De werken op de E34 maken deel uit van een meerjarenproject waarbij AWV op termijn het hele wegdek van Ranst tot de Nederlandse grens (48 kilometer) in beide richtingen vernieuwt.

Meer info: de meest actuele info is beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/werkenE34