Naar inhoud
Gemeente Mol

‘Fade & Blade’ in Statiestraat is zesde laureaat van ‘Probeer een Winkel’

DSC_0123
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 1 augustus 2019

Kapper- en barbierzaak ‘Fade & Blade’ is onze zesde laureaat in het Centrum die mag rekenen op de ondersteuning van ‘Probeer een Winkel’. Mustafa Algaraan uit Donk opende op 1 juli 2019 in de Statiestraat 19 een kapperszaak die zich specialiseert in de populaire kapperstechniek ‘skin fade’. Mustafa krijgt voor een periode van één jaar maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast voorzien we in samenwerking met Unizo een opleidingstraject op maat. Het gemeentebestuur wenst hem alvast veel succes.

Al sinds zijn 16 jaar is het de grote droom van Mustafa om een eigen kapperszaak te openen. Hij specialiseerde zich in de techniek van de zogeheten ‘skin fade haircut’. Dit maakt zijn herenkapperszaak bijzonder uniek. Dat is meteen ook de reden waarom hij al meteen na de start klanten ontvangt uit de ruime regio. 

Als ondernemer bruist Mustafa van het enthousiasme. Momenteel werkt hij nog alleen, hij hoopt evenwel snel personeel in dienst te nemen. Hij investeerde fors in de opstart van zijn kapperszaak. Zo liet hij een stijlvol logo ontwerpen en werkt hij met ‘handmade’ kappersstoelen.

Elke klant mag rekenen op een persoonlijke aanpak, waaronder optioneel een verkwikkende gezichtsbehandeling met ‘hot towel’ en een armmassage. Op amper veertien dagen tijd verzamelde hij al meer dan 400 volgers op Facebook.

‘Probeer een Winkel’ als opvolger van ‘Win een Winkel’
Met ‘Probeer een Winkel’ lanceerde het gemeentebestuur een opvolger van de succesvolle campagne ‘Win een Winkel’. Terwijl we bij ‘Win een Winkel’ na meerdere selectierondes en een opleidingstraject één winnaar bekroonden met 25.000 euro, kiezen we nu voor een ondersteuning van meerdere deelnemers.

Geld en vorming
‘Probeer een Winkel’ stimuleert potentiële handelaars financieel om hun zaak in onze handelskern te vestigen. Daarnaast bieden we een vormingstraject aan op maat. De financiële ondersteuning omvat de terugbetaling van de helft van de huurprijs voor een periode van één jaar. Het maximale bedrag dat we maandelijks terugbetalen, bedraagt 600 euro.

Drempel verlagen
Dankzij de financiële ondersteuning en de extra vorming verlagen we de drempel voor starters, waardoor zij hun droom kunnen realiseren met minder risico. We gebruiken bewust de term ‘proberen’ om twijfelende starters het ultieme stapje te laten zetten. Van de deelnemers van ‘Win een Winkel’ leerden we dat de kloof tussen de eerste ideeën en het effectief doen de grootste uitdaging vormt.

Wie kan deelnemen?
Om in aanmerking te komen, moet je een huurcontract afsluiten met de eigenaar van een leegstaand pand voor een periode van minstens één jaar. Dit aanbod geldt voor panden in de centrale handelskern: de Statiestraat, Laar, de Voogdijstraat, de Kloosterstraat, de Lakenmakerstraat en het Baron Van Eetveldeplein. 

We richten ons vooral op winkels en horecazaken waar kwaliteit en persoonlijke service voorop staan. Creativiteit, ambacht, traditie, originaliteit, persoonlijke expertise… vormen daarbij de sleutelwoorden. We willen vooral vakmensen aanspreken met een passie voor hun product of stiel. Zij vormen de ruggengraat van een sterke handelskern.

Hoe deelnemen?
Wie wil deelnemen, vult het e-formulier in op www.gemeentemol.be/probeereenwinkel. Vervolgens presenteer je jouw voorstel aan een jury. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het concept, je vakbekwaamheid als uitbater, je motivatie, passie voor product of stiel en de eerste aanzet van je businessplan. Op basis van het juryadvies beslist  het college van burgemeester en schepenen finaal over de subsidie.

Geen ketens of pop-ups
Een keten met meerdere filialen of pop-ups die een tijdelijke uitverkoop willen organiseren, kunnen niet deelnemen. Ondernemers uit de centrale handelskern met een bestaande zaak kunnen enkel deelnemen als het gaat over een nieuw concept op een nieuwe locatie. Hun bestaande winkel moet wel blijven bestaan.

Extra in de picture
De deelnemers krijgen maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast krijg je nog uitgebreide communicatieve ondersteuning in de gemeentelijke communicatiekanalen.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be