Naar inhoud
Gemeente Mol

Nieuw! Beiaardopleiding in Academie voor Muziek en Woord vanaf 1 september

beiaardopleiding
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 9 juli 2019

Hou je zoveel van muziek dat het grootste instrument nog niet groot genoeg is? Schrijf je dan in voor de beiaardopleiding aan de Academie voor Muziek en Woord en beleef de magie van het beiaardspel! De opleiding start op 1 september. De lesmomenten worden onderling afgesproken. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen deelnemen.

Je krijgt les op het oefenklavier in de academie. Tijdens de openingsuren van de academie kan je hier ook oefenen, je hoeft dus zelf niets aan te schaffen. Na het oefenproces klim je in de Sint-Pieterstoren (kerk Centrum) of bespeel je de beiaard van de norbertijnenabdij in Postel om je kunsten met iedereen te delen. Ook uitstapjes naar andere beiaarden staan op het programma.

 

Extra lesuur klokkenleer

Wie wil, kan nog een extra lesuur nemen. We leggen ons meer toe op campanologie (alles wat je moet weten over de klokkenleer), geschiedenis van de beiaard, maar ook op arrangeren voor beiaard en het samen musiceren in een bell choir of handbellenkoor,…

 

Leraar Jan Verheyen

De leraar is Jan Verheyen, master in het beiaardspel, stadsbeiaardier van Hasselt en Pelt en bezieler van Compagnie Aardbei. Met Aardbei doet hij andere dingen met beiaard dan normaal, zoals combinaties met andere instrumenten, crossovers met dans, theater, totaalspektakel,… Vanaf volgend jaar beschikt hij over een pop-up beiaard die ook in de lessen in de academie wordt ingezet.

Meer info of proefles: leraar Jan Verheyen, 0486 51 21 17, verheyenjan@gmail.com

Meer info inschrijving: directie Academie voor Muziek en Woord, 0495 16 39 94, www.amwmol.be