Glasbollen Peerdskerkhof krijgen vrolijk jasje in strijd tegen sluikstort

donderdag 4 juli 2019

Aan de glasbollen in het Peerdskerkhof blijft regelmatig sluikstort achter. Met de vrolijke campagne ‘Ik ben opgefleurd, hou me netjes’ slaan het gemeentebestuur en IOK de handen in elkaar om dit probleem aan te pakken. Kleurige bloemen op de glasbollen en een fris groen ‘gazonnetje’ errond trekken de komende maanden de aandacht en moeten sluikstorters op een positieve manier ontmoedigen. Deze actie maakt deel uit van ‘Mooimakers’.

Een sluikstortcamera die verschillende locaties in onze gemeente aandoet, past al in de strijd tegen sluikstort. Met dit initiatief gaan onze gemeente en IOK Afvalbeheer ook op een positieve manier de strijd tegen sluikstort aan. Na een proefproject in Arendonk blijkt dat de campagne z’n vruchten afwerpt.

Mooimakers
Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en VVSG. Mooimakers voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier iedereen die zich engageert in de strijd tegen zwerfvuil en zet aanstekelijke acties op.

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be