Naar inhoud
Gemeente Mol

Renteloos lenen voor energiebesparende ingrepen dankzij Vlaamse Energielening

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 3 juli 2019

Wil je energiebesparende maatregelen uitvoeren in je woning zoals je dak isoleren, nieuwe ramen plaatsen, je ketel vervangen of zonnepanelen installeren. Dan kan je via IOK beroep doen op de Vlaamse Energielening. 26 inwoners uit de doelgroep sloten alvast een lening af. Interesse? Kijk op www.iok.be/energielening voor meer info en de voorwaarden.

 

 

 

 

Dankzij de Vlaamse Energielening kan je renteloos lenen voor energiebesparende maatregelen aan jouw woning. Het geld wordt ter beschikking gesteld via het Vlaams Energie Agentschap (VEA – Vlaams Gewest). Het maximumbedrag voor de lening bedraagt 15.000 euro met een terugbetalingstermijn van maximum tien jaar. Er zijn geen bijkomende kosten aan verbonden.

 

Enkel voor doelgroep!

Een lening afsluiten kan sinds dit jaar enkel nog voor de doelgroep. Het gaat om personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds, personen met een lager inkomen, beschermde afnemers,… Deze personen komen in aanmerking voor deze 0%-lening (0% JKP). Als alleenstaande, gepensioneerde, schoolverlater heb je veel kans om tot de doelgroep te behoren en renteloos te lenen.

Meer info: Ellen Vanhoudt, 014 57 42 79, ellen.vanhoudt@iok.be, www.iok.be/energielening