VITO organiseert publieke vergadering aardbevingsrisico geothermie op 18 juli

maandag 1 juli 2019

Op donderdagavond 18 juli organiseert VITO een publieke infovergadering over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen en het toekomstige aardbevingsrisico van de geothermiecentrale. Je bent welkom om 18.30 uur in de conferentiezaal van VITO, Boeretang 200.

Op verzoek van het gemeentebestuur geeft onderzoeksleider geothermie Ben Laenen en gedelegeerd bestuurder Dirk Fransaer toelichting over wat er de afgelopen weken is gebeurd en wat de toekomst brengt. Na de infovergadering is er tijd om vragen te stellen en kan je de centrale virtueel bezoeken.

Trillingen nabij geothermiecentrale Samen met heel wat inwoners merkte ook het gemeentebestuur zondagavond 23 juni om 19.30 uur de trillingen op. Zondagnacht volgde meteen de berichtgeving vanuit VITO dat er zich een ‘ge├»nduceerde aardbeving’ heeft voorgedaan nabij injectieput 2 van de geothermiecentrale. Het ging om een aardbeving met magnitude 2.1 op de schaal van richter.

Meer info: VITO NV, vito@vito.be