Naar inhoud
Gemeente Mol

Help anderstalige mama’s aan een betere toekomst als vrijwillige kinderoppasser

anderstalige mama's
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 27 juni 2019

Het leren van Nederlands bevordert de integratie van anderstalige vrouwen. Om ook vrouwen met jonge kinderen de kans te geven deel te nemen aan de lessen, zoeken we vrijwillige kinderoppassers of animatoren. Werk je graag in groep, met kinderen en hun mama’s, én kan je tijd vrijmaken op dinsdag- of donderdagvoormiddag? Neem dan contact op met het Huis van het Kind Regio Mol via 014 33 15 81 of dagmar.gooris@gemeentemol.be. 

 

Op dinsdag- en donderdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur organiseert het Huis van het Kind Regio Mol samen met de centra voor volwassenenonderwijs CBE Kempen en VSPW Mol het project Moeder-Taal waarbij anderstalige moeders Nederlandse lessen volgen. Om ook vrouwen met kleine kinderen de kans te geven deel te nemen, voorzien we kinderopvang in de gebouwen van kinderclub ’t Krekeltje. Voor de organisatie van de opvangmomenten zoeken we nog vrijwillige oppassers of animatoren. Zo draag jij je steentje bij aan hun toekomst!

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent sociaal en je hebt een open, respectvolle en zorgzame houding.
  • Je werkt graag met (kleine) kinderen en hebt hier de nodige basiskennis voor.
  • Je kan (kleine) kinderen stimuleren in hun ontwikkeling op een pro- actieve manier.
  • Je werkt ook graag in groep met de kinderen en hun mama’s.
  • Je bent beschikbaar op dinsdagvoormiddag en/of donderdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur.
  • Je kan aanwezig zijn op één van de startdagen op 10 en 12 september 2019 van 10 tot 12 uur.
  • Je bent minimum 1 voormiddag aanwezig per 2 weken en je engageert je voor een ‘langere’ periode tussen september 2018 en juni 2019.

Interesse?
Neem vrijblijvend contact op met Huis van het Kind via 014 33 15 81 of mail naar dagmar.gooris@gemeentemol.be. We bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Meer info: Huis van het Kind Regio Mol, 014 33 15 81, dagmar.gooris@gemeentemol.be