Naar inhoud
Gemeente Mol

Interne afbraakwerken in kerk Donk gestart

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 19 juni 2019

Op 18 juni gingen de interne afbraakwerken in de kerk van Donk van start. Het kerkgebouw kreeg een herbestemming en wordt omgevormd tot een gemeenschapshuis. De afbraakwerken wijzigen niets aan de structuur van het gebouw. Als alles volgens planning verloopt, zijn deze nog tegen het bouwverlof afgerond.

Na het bouwverlof gaan dan de eigenlijke herinrichtingswerken van start. De plannen omvatten in totaal drie zalen. Een eerste kleine vergaderruimte komt op de plaats van de zijgang en het huidig kantoor.

 

De grote centrale ruimte behoudt als belangrijkste zaal de sfeer van het huidige kerkgebouw. De zone van het huidige altaar kan ook gebruikt worden als podium voor toneel of optredens.

 

Polyvalente zaal in nieuw volume

Een derde zaal wordt gecreëerd met een nieuw volume in de kerk, opgetrokken uit houtskeletbouw. Dit volume komt tussen de ingang van het kerkschip (grote zaal) en krijgt twee verdiepingen. Op het gelijkvloers zal een bar, berging en keuken geïnstalleerd worden. Op de bovenverdieping voorzien de architecten een tweede kleinere polyvalente zaal en een technische ruimte.

 

Deze polyvalente zaal staat in relatie tot de grote zaal dankzij de transparante gevels die een zicht geven over heel het gebouw. Het tweede nieuwe volume omvat een sanitair gedeelte én wordt ingeplant in de linkerzijbeuk.

Meer info: ruimtelijke ordening, 014 33 08 30, ro@gemeentemol.be