Wijk Vrijgoed in Wezel ingehuldigd als ‘Gezellige buurt 2018’

donderdag 13 juni 2019

Op 12 juni werd in Wezel officieel de ‘Gezellige buurt 2018’ ingehuldigd. Voortaan vind je in de wijk Vrijgoed een bordje met het opschrift ‘Gezellige buurt 2018’. Een aantal bewoners van de wijk woonden de onthulling van het bordje bij.

De wijk Vrijgoed vroeg vorig jaar bij het gemeentebestuur een subsidie aan voor een wijk- en buurfeest. Wie een subsidie aanvraagt, dingt meteen ook mee naar de titel ‘Gezellige buurt’. Uit al de subsidieaanvragen voor wijk- en buurtfeesten die in 2018 bij de dienst toerisme binnenkwamen, trok een onschuldige hand één wijk- en buurtfeest.

Stimuleren en ondersteunen

Jaarlijks ontvangt de dienst toerisme heel wat aanvragen voor een subsidie voor een straat-, wijk- en buurtfeest. Met deze subsidie wil het gemeentebestuur deze toffe initiatieven graag stimuleren en ondersteunen. Organiseer je met je buren ook zo’n feest? Vraag dan zeker een subsidie aan. Meteen ding je mee naar de titel ‘Gezellige buurt 2019’. Elke straat in onze gemeente mag deelnemen.

Hoe aanvragen?

Surf naar www.gemeentemol.be > E-loket > wijk- en buurtfeest, aanvraag subsidie. Vul het formulier in. Voeg er een leuke foto bij van het feest. In 2020 trekken we uit alle inzendingen één wijk- en buurtfeest.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 59, samenlevingsopbouw@dsomol.be