Open huis voor kankerpatiënten in juni gesloten door verhuis, heropening 1 juli

dinsdag 4 juni 2019

Het Open huis ‘Alegria Mol’ voor kankerpatiënten en hun naasten in de voormalige kantoren van de politie in ’t Getouw, is in juni gesloten door verhuis. Op maandag 1 juli opent het Open huis opnieuw de deuren op hun definitieve stek in de Gasthuisstraat 14, nabij het Heilig Hartziekenhuis.

Vanaf maandag 1 juli kan je er elke maandag en donderdag terecht van 9.30 tot 16.30 uur (niet op feest- of brugdagen). Een afspraak maken of inschrijven is niet nodig, je komt gewoon langs tijdens de openingsuren.

Open huis

Het Open huis zorgt voor een luisterend oor, maar ook voor kracht om met kanker om te gaan. Mensen met kanker en hun naasten kunnen er terecht voor lotgenotencontacten, individuele begeleiding, verwensessies, workshops, lezingen en ontspannende wandel- en fietstochten. De volledige werking steunt op de inzet van vrijwilligers. Benieuwd naar het programma? Hou dan de activiteitenkalender op www.gemeentemol.be in de gaten. De eerste prioriteit is: ‘het bieden van een luisterend oor’. Bijgevolg maken de vrijwilligers tijd voor jou en zijn zij er voor: het praten met en luisteren naar lotgenoten en naasten.

Goed opgeleide vrijwilligers

25 vrijwilligers volgden een intensieve vorming georganiseerd door Kom op tegen Kanker. De vrijwilligers maakten tijdens de vorming kennis met de werking van een Open huis, maar ook met de ziekte en het ziekteproces. Ze leerden hoe patiënten kanker ervaren en op welke manier ze hen en hun naasten kunnen ondersteunen tijdens hun vrijwilligerswerk. Allemaal staan ze klaar om mensen die geconfronteerd worden met de ziekte extra begeleiding te geven.

Definitieve locatie

Het Open huis opende in maart 2018 de deuren in de voormalige kantoren van de politie (’t Getouw), Molenhoekstraat 3. Na de verhuis in juni, opent het Open huis op maandag 1 juli opnieuw de deuren op de definitieve stek in de Gasthuisstraat 14, nabij het Heilig Hartziekenhuis.

Vzw Alegria

Vzw Alegria ondersteunt mensen met kanker en hun omgeving en helpt hen om te gaan met de ziekte. Open huizen zorgen voor mensen met kanker buiten het medische kader. Het Open huis in onze gemeente is het derde inloophuis van de vzw. Ook Turnhout en Herentals hebben al een Open huis.

Het Open huis in onze gemeente kwam tot stand dankzij de samenwerking van vzw Alegria met het Heilig Hartziekenhuis, Kom op tegen Kanker, LotinCo en gemeente Mol.

Meer info: vzw Alegria, 0498 77 26 47, info@alegriavzw.be, www.alegriavzw.be