Naar inhoud
Gemeente Mol

Inspanningen deelnemers fietslessen volwassenen beloond met fietsdiploma

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 3 juni 2019

Op 29 mei behaalden de deelnemers van de fietslessen voor volwassenen officieel hun fietsdiploma. Gedurende tien weken volgden zij in het verkeerseducatief centrum fietslessen, een initiatief van de dienst samenlevingsopbouw.

De fietslessen gingen van start in het verkeerseducatief centrum met evenwichtsoefeningen op aangepaste fietsen. Zeven vrijwilligers en zes studenten sociaal werk leerden de deelnemers stapsgewijs de vaardigheden van het fietsen. Geleidelijk aan werd overgeschakeld naar fietsen in het echte verkeer. Tijdens de lessenreeks werd ook een theorieles voorzien met aandacht rond de wegcodes en verkeersregels.

 

Mobiliteit en zelfstandigheid verhogen

Doel van de fietslessen is de mobiliteit en zelfstandigheid van de deelnemers te verhogen: boodschappen doen, deelnemen aan activiteiten, kinderen ophalen op school of verplaatsing naar het werk. De dienst samenlevingsopbouw hoopt zo de integratie van de deelnemers te bevorderen.

 

Kinderopvang

Om ook volwassenen met kinderen (0-12 jarigen) de kans te geven fietslessen te volgen, werd tijdens de lessen kinderopvang voorzien. Hiervoor konden we rekenen op een team van acht vrijwilligers die gemiddeld een vijftiental kinderen een leuke opvang bezorgden.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 09 64, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be