Naar inhoud
Gemeente Mol

Vernieuwde vrijwilligersgids maakt vrijwilligers wegwijs

vrijwilligersgids
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 24 mei 2019

Heb je nog wat vrije tijd en wil je aan de slag gaan als vrijwilliger? Of ben je vrijwilliger en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Vraag dan de nieuwe vrijwilligersgids aan! De gids maakt je wegwijs in de uitgebreide en ingewikkelde regelgeving rond vrijwilligerswerk. Bovendien krijg je een overzicht van de verschillende diensten die met vrijwilligers werken. Interesse? Neem contact op met Vrijwilligerscentrale Mol op het nummer 014 33 16 16 of mail naar inne.dierckx@gemeentemol.be.

De vernieuwde vrijwilligersgids ondersteunt mensen die nu al vrijwilligerswerk doen en maakt nieuwkomers wegwijs. De gids bevat algemene informatie over vrijwilligerswerk. Je leest er wat je rechten en plichten zijn als je vrijwilligerswerk doet. De complexe regelgeving wordt eenvoudig uitgelegd. 

Voor elk wat wils
De gids geeft informatie over vrijwilligerswerk binnen het gemeentebestuur. Deze diensten volgen dezelfde visie op vrijwilligers en zorgen voor de nodige informatie en vormingen. Tenslotte leidt de brochure je rond op de verschillende diensten én organisaties in onze gemeente die met vrijwilligers werken. Heb je zin om activiteiten te organiseren in het lokaal dienstencentrum, senioren te informeren over hun rechten, kinderen te helpen met hun huiswerk of onze gemeente proper te houden? Je leest er meer over in de vrijwilligersgids en weet meteen waar je je kandidaat stelt.

Meer info: Vrijwilligerscentrale Mol, Inne Dierckx, inne.dierckx@gemeentemol.be, 014 33 16 16